Credento lån

Credento ger lån på belopp från 1000 kr upp till 50 000 kr i maximalt 6 år. Ett lån från Credento klassas som ett privatlån och kan tecknas utan ställd säkerhet. Kreditgivare är Time Finans (TF Bank AB) och för att vara ett privatlån är räntan ganska hög och ligger kring 30% i effektiv årsränta.

Credento ger smålån - så här ser bankens logotyp ut

» Se aktuell räntesats på deras hemsida här.

Credento ger betalningsfria månader

Som låntagare hos Credento bank kan man välja att utnyttja betalningsfria månader. Man kan börja först efter att man gjort fyra korrekta inbetalningar i tid. Därefter kan man använda sina betalningsfria månader maximalt två ggr per år.

Ränta tickar på som vanligt även under den fria betalningsmånaden och läggs ovanpå din skuld. Ditt lån förlängs tidsmässigt när du utnyttjar en betalningsfri månad.

En annan sak som Credento erbjuder är att teckna en betalningsförsäkring. Ibland händer det att man hamnar i trångmål och inte har tillräckligt för att betala. Det kan vara arbetslöshet, sjukdom och andra saker som händer i livet. Med låneskydd träder en försäkring in och täcker upp med det kapital som behövs. Försäkringen är dock lite olika utformad beroende på om man är över eller under 65 år.

Grundkrav för att ansöka om lån hos Credento

För att få låna pengar från Credento måste du:

  • vara minst 25 år
  • ha en fast inkomst (lön eller pension) på minst 110 000 kr
  • helt sakna betalningsanmärkningar
  • vara bosatt i Sverige

Ansökan görs via ett onlineformulär på Credentos hemsida. Vid ansökan uppger du namn, personnummer, inkomst etc. samt uppgifter om övriga lån och krediter du redan har.

Alla ansökningar genomgår en automatisk kreditprövning och upplysning kan komma att inhämtas. Det nämns inget om det är UC, Bisnode eller något annat specifikt kreditupplysningsföretag. I ett inlägg på Lånforum redovisar en medlem att Credento tog uppgifter från UC.

Om ansökan beviljas kan man signera skuldebrevet digitalt med BankID. Saknar man det går det att få brevet med post för signering. Utbetalning görs först efter påskrift.

Behöver du komma i kontakt med Credento? Det finns ett telefonnummer till kundtjänst och man kan maila.

» Läs mer på Credento.se