MC lån

Ett MC-lån fungerar precis som ett lån till köp av andra fordon som bil, båt, husvagn eller skoter. Ibland kallas det för fritidslån. Det är besläktat med privatlånet och kräver en säkerhet. För MC-lånet är det motorcykeln som du ställer som säkerhet.

Lånet får maximalt tas på ett belopp som motsvarar 80% av motorcykelns värde. Vid köpet måste man lägga 20% i kontanter eller lämna en gammal MC med motsvarande värde i inbyte.

När man tar ett MC-lån är det viktigt att återbetalningstiden är anpassad till motorcykelns värdeminskning. Om avbetalningen är för långsam finns risken att man har ett restlån på ett högre belopp än vad motorcykeln är värd.

Foto på motorcykel: Wikimedia Commons; Author: Ibanix.
Foto: Wikimedia Commons; Author: Ibanix.

När du tecknar ett lån för köp av MC, se till att det inte finns några dolda kostnader eller avgifter. En viktig sak att kolla upp är att du inte belastas med någon avgift vid förtida inlösen. Om du väljer att sälja av din motorcykel innan du betalat av den vill du kunna lösa lånet utan kostnad.

Låna via motorcykelsäljare eller direkt hos bank

Många återförsäljare av motorcyklar kan erbjuda lån för finansiering av ditt MC-köp. Ibland kan deras erbjudande vara bra men känn inte att du behöver ta deras erbjudande. Kolla upp vilka alternativ som finns hos din bank eller andra kreditinstitut.

När du jämför ditt erbjudande om MC-lån ska du se till att du får en väsentligt bättre ränta än motsvarande belopp i form av ett privatlån. Den stora skillnaden är att du kan ställa din motorcykel som säkerhet gentemot banken. I ett klassiskt privatlån finns ingen säkerhet och då ska man betala ett högre pris för det lånet.

Tips! Har du ett bolån men är långt ifrån fullt belånad? Kolla om du kan utöka bolånet för att finansiera köpet av din motorcykel. Villkoren och räntan på bolån hör till de absolut bästa just nu.

Om du vill prova och se vilken ränta du kan få är det enklaste att göra en ansökan via en låneförmedlare. Bara föra att du ansöker måste du inte teckna något lån. Gör en ansökan och jämför sedan mot det erbjudande du fått från din MC-återförsäljare.

Jämför lån hos någon av följande

myloan-140freedom-finance140compricer-140 

Rekommenderade privatlån för köp av MC

marginalen_bank-logosevenday140