Freedom Finance förmedlar privatlån och billån

Freedom Finance är en förmedlare av banklån och alltså ingen bank i sig självt. Deras affärsmodell är att hjälpa dig hitta ett lån med bra villkor som passar just din lånesituation. Det utan att det ska kosta dig något extra. Processen är enkel och börjar på Internet.

Förmedlar olika typer av lån

De områden som Freedom Finance erbjuder förmedling av är Privatlån (Blancolån) och Billån. De har tidigare också hjälpt till med bolån men inte längre.

Privatlån på max 600 000 kr

Freedom FinanceFör att Freedom finance ska behandla din låneansökan måste du vara minst 18 år, ha en årsinkomst på minst 100.000 kr och inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden.

När du ansöker om privatlånet kan du låna från 5000 kr upp till 600.000 kr, utan säkerhet. Du får använda pengarna till vad du vill och väljer mellan 1-12 års amortering. Räntan sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och varierar vanligtvis från 3,6% – 19,74%.

Ansökan gör du enkelt online. En ansökan är inte bindande för att teckna ett lån. Du får i lugn och ro möjlighet att välja något av lånen eller helt avstå.

Billån på upp till 500 000 kr

För att kunna ansöka om billånet finns det flera krav som måste vara uppfyllda. Det går bra att låna till både ny och begagnad bil som köps hos bilåterförsäljare eller privatperson. Bilen får dock inte vara äldre än 12 år och vid slutbetalning av lånet inte äldre än 14 år.

En kontantinsats på lägst 20% måste betalas till säljaren av bilen. Du kan låna mellan 10 000 – 500 000 kr. Hur mycket du får låna och vilken ränta du erbjuds bedöms individuellt.

Ansöka om lån direkt via Freedom finance hemsida

Det är enkelt att använda Freedom Finance eftersom all ansökan sker via deras hemsida. Vill man komma i kontakt med en handläggare kan man dessutom ringa 24 timmar om dygnet, alla dagar i veckan. Deras telefonnummer är 0431-47 47 00. Att vara tillgänglig är något de värdesätter högt med tanke på de generösa öppettider som tillämpas.

När man blir kund får man tillgång till Mina Sidor hos Freedom Finance. Där kan man följa alla sina ärenden och sitt engagemang.

Om du har svårt att få lån kan Freedom Finance i samarbete med några av deras långivare  ge dig som är egen företagare, projektanställd eller har betalningsanmärkningar en ny möjlighet.

För alla som ansöker om lån hos lämnar Freedom Finance en prisgaranti. Den innebär att om du inte får det för tillfället bästa låneerbjudandet kompenseras du med 999 kr.

Banker som Freedom Finance samarbetar med

Om du ska få ett bra låneförslag eller inte beror mycket på vilka banker som Freedom Finance samarbetar med. De har valt att öppet visa bankerna på sin hemsida, precis som Lendo valt att göra.

De banker som finns angivna är – SevenDay, Wasa Kredit, Marginalen Bank, Nordax Bank, Forex Bank, Santander Consumer Bank, Bigbank, re:member, Resurs Bank, Swedbank, Lån & Spar Bank, Spring Finance, ICA Banken, KonsumentKredit, Ikanobanken, Collector, Villabanken, SVEA Direkt, Credento, Credex, Avida Finans, MoneyGo, Halens Privatlån och CashBuddy.

Det är en blandning av traditionella banker som erbjuder privatlån och aktörer som sysslar med lite dyrare snabblån på mindre belopp. Många av bankerna nekar ansökan om betalningsanmärkning finns medan andra kan acceptera anmärkningar.

Mer om företaget

Det juridiska namnet på svenska bolaget är Freedom Finance Kreditservice AB. Företaget startade i engelska Manchester 1983 men öppnade kontor i Sverige 1999 under namnet Bolåneservice. Fyra år senare bytte man namnet till det internationella.

Idag har det svenska kontoret i Ängelholm ca 70 anställda. Nya kontor har öppnats i både Norge och Finland. FreedomFinance är idag ett av de ledande företaget som sysslar med låneförmedling. De konkurrerar med till exempel Lendo.

Eftersom de funnits så länge finns det lång erfarenhet från att hjälpa låntagare hitta bra alternativ. Det är lätt att hitta omdömen, åsikter och recensioner på sajter som Trustpilot. Där har de över 4000 lämnade omdömen och ett snittbetyg på över 9 av 10.