Kreditkort utan UC

Det är många som försöker undvika förfrågningar hos Upplysningscentral (UC) för att inte försämra kreditvärdigheten vid låneansökan. Det är en vanlig sökning att slå ”lån utan uc” på google men vad finns egentligen för alternativ när det gäller kreditkort utan UC?

Kreditkort
Finns det någon som ger ut kreditkort utan att ta en UC?

Det korta svaret är att det inte finns. Anledningen är delvis att företagen som ger ut kreditkort är ganska stora och vill ha bästa möjliga kreditvärdering. Då sitter UC på ganska mycket värdefull information om låntagaren.

En annan aktör som alltid är inkopplad tillsammans med långivaren är utgivaren av kortet. VISA och Mastercard är det dominerande kortutgivarna och de vill också ha pålitliga data och kredituppgifter på den som ansöker om kort.

Varför vill du undvika UC?

En fråga du bör ställa dig är varför du vill undvika UC. Om det är för att du vet med dig att du har för mycket lån, betalningsanmärkningar och kanske för mycket förfrågningar kanske du bör tänka ett varv till på om kreditkort verkligen är något för dig.

Om det är för att du läst att många förfrågningar hos UC försämrar kreditvärdigheten finns det annat du kan göra för att stärka ditt kreditbetyg istället. Det kan väga upp och göra att du ändå kommer att få låna och inneha kreditkort med ganska högt maxbelopp.

Kreditkonto kan vara ett alternativ

Om du ändå vill ha en kreditlösning som funkar snarlikt ett kreditkort kan kreditkonto vara ett alternativ. Det funkar lite på samma sätt fast utan ett kort, så du kan ju inte använda det i butiker eller online.

I övrigt funkar det på samma sätt att du har en beviljad kredit som du kan nyttja som du vill över tid och kostnaden följer med nyttjandegrad. Läs mer om kreditkonton ifall du vill undvika kreditkort med förfrågan hos UC.