Halens privatlån

Halens privatlån logotyp

Halens privatlån var ett lån som hanterades av TF Bank, men som nu har bytt namn till Credento lån.

Det var ett lån på mindre belopp från 1 000 kr upp till 30 000 kr. Lånet var ett så kallat blancolån – ett banklån utan krav på säkerhet. Du fick låna till precis vad du ville så länge du uppfylld kraven på låntagare.

Time Finans Bank (TF Bank)

Halens Privatlån var länge aktiva på den svenska marknaden och Time Finans Bank (TF Bank) finns fortfarande kvar. De startades 1987 och har sitt huvudkontor i Borås. Bland huvudägarna bakom banken finns Tiberon och Erik Selin Fastigheter AB.

Verksamheten var länge helt nischade mot privatlån och finansiering inom postorderbranschen där Halens postorder var ett flaggskepp innan Internethandeln tog fart och det kom många konkurrenter till distanshandel.

TF Bank är listade på Stockholmsbörsen och har tillstånd av Finansinspektionen att bedriva bankverksamhet. Banken jobbar inte bara mot den svenska marknaden utan finns med branschkontor i alla nordiska länder samt en del nere i Europa.

Finns Halens postorder kvar att beställa kläder från?

I november 2016 meddelades att Halens postorder lägger ned och det efter 65 år som postorderföretag. Ägaren var Consortio Fashion Group AB och de har fortfarande stor verksamhet med Cellbes och Bubbleroom.