Marginalen Bank erbjuder bolån till de som fått nej

Marginalen Bank är en uppstickare som nischat sig framför allt kring två saker

– att erbjuda sparkonton med räntor som ligger bland de högsta på marknaden
– att erbjuda bolån till personer som blivit nekade hos ”vanliga” banker

Marginalen Bank skriver på sin hemsida att man ser till kundens helhet och framtida betalningsförmåga istället för att grunda beslut på kundens tidigare ekonomiska historik. Man kan låna upp till 85% av bostadens värde.

För att få teckna ett bolån måste du kunna uppvisa att du har en inkomst. Du måste ställa din bostad som säkerhet. Däremot finns inget krav på att du saknar betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden. Så här skriver de själva på frågan om betalningsanmärkning och lån:

”Lånebeloppet påverkas inte av att du har en betalningsanmärkning. Det som framförallt påverkar är hur mycket låneutrymme som finns kvar i den bostad du vill belåna samt om du har tillräckliga inkomster för att bära räntekostnaden och amorteringskostnaden.”

 

Ingen uppgift om ränta på bolånet

På Marginalen Banks hemsida finns ingen uppgift om aktuell räntesats på bolån. Det enda man kan läsa är att de tillämpar individuell räntesättning. På Compricer kan man hitta en räntesats och i okt 2013 var den angiven till ”Från 6,25% – 13,11%”, att jämföras med storbankernas 3,95% vid samma tidsperiod.

Läs mer om bolån på Marginalens hemsida.

Vill du läsa mer om Omstartslån kan du göra det här.