Marginalen Bank

Marginalen Bank, logotyp

Marginalen Bank har rötter ända tillbaka till 1979 men bildades i början på 1990-talet som Marginalen. Det var vid förvärvet av Citibank år 2010 som företaget bytte namn och la till Bank i slutet. Som bank erbjuder de allt från privatlån, omstartslån och olika kreditlösningar med kort.

Marginalen Bank Privatlån

Marginalens privatlån kan användas till vad som helst så som investering i bostaden, köp av en bil eller för att samla ihop dyra lån och krediter till ett bättre lån med lägre ränta. Man kan lägga till låneskydd ifall man vill känna sig säker att kunna betala vid plötsliga händelser så som sjukdom eller arbetslöshet.

När man ansöker om ett privatlån hos Marginalen Bank kommer det att göras en grundlig kreditprövning. Till sin hjälp inhämtar banken uppgifter om inkomst, familjesituation och andra lån och krediter genom UC. Den sammanlagda återbetalningsförmågan ligger till grund för om ett lån beviljas eller inte och därför analyseras också levnadsomkostnader. Det ska finnas utrymme att betala bankens ränta och amortering i den så kallade KALP-kalkylen.

Omstartslån genom Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder ett Omstartslån till personer som hamnat i ekonomiskt svåra situationer. För att kunna teckna lånet måste man ha en bostad som säkerhet och lånet ska användas till att lösa skulder med dyra räntekostnader. Läs mer om omstartslån.

Marginalen Banks betal- och kreditkort

För vardagsekonomin erbjuder banken tre olika typer av kort.

Kortets namnTyp av kort
I’m YoursBetalkort
GoldKreditkort
rabatter i +200 butiker
TravellerKreditkort
bonuspoäng till resor

Mer om Marginalen Bank

Det finns cirka 300 anställda som jobbar på banken och jämställdhet är en viktig ingrediens i både styrelse och i verksamheten. Det är något överrepresentation av kvinnor och det finns ett 20-tal nationaliteter bland de anställda.

Bland bankens cirka 300 000 kunder finns det både privatpersoner och företagare som får hjälp med att låna och placera pengar. Marginalen Bank har förutom utlåning även sparkonton med rörlig och fast sparränta.