Kreditkort

Ett kreditkort är i praktiken en typ av lån där du kan låna pengar och betala senare. Innan du skaffar ett kort, se till att du jämför kreditkort mot varandra. Det finns en uppsjö av olika kreditkort på marknaden.

Många kreditkort erbjuder räntefri kredit i upp till 45-60 dagar.  En del med höga avgifter och många förmåner. Det finns också kreditkort helt utan avgifter.

Gemensamt för alla är att du betalar ränta på den del av krediten som du utnyttjar över en längre tidsperiod. Så länge man håller sig inom den räntefria kredittiden är kreditkort bra för hantering av sin vardagsekonomi.

Räntefri period på kreditkort

Ett kreditkort är ett bra verktyg i vardagsekonomin. Om man jämför kreditkort med betalkort utan kredit finns det många fördelar. Rätt använt så kan kreditkortet ge både tidsvinster och mer pengar över i plånboken. Men, det viktigaste är att ALLTID betala av skulden i tid!

Jämför kreditkort för att hitta det som passar dig bäst

Vanligt är att man ges mellan 45-60 dagars räntefri kredit. Varje månad skickas en faktura med en sammanställning på föregående periods transaktioner. Om man betalar före sista betaldatum så slipper man betala räntekostnad för skulden.

Om man däremot missar att betala börjar det kosta extra i form av ränta. De allra flesta kreditkortsutgivare tar en bra bit över 10% i ränta på restskulden.

Jämförelse av kreditkort

Med reservation för ändrade villkor. För aktuella villkor och räntor se respektive långivares hemsida. Tabellen senast kontrollerad 2022-10-05.

Det finns många olika parametrar man kan titta på när man jämför kreditkort och vi anser därför att du bör utgå från ditt mål med kortet.

Kreditkort vi bevakar

Mer om kreditkort

Tips för dig som vill hålla bättre koll på var dina pengar går på ett smidigt sätt med en app är PFC med Mastercard.