Låna pengar i 90 dagar

Låna pengar i 90 dagar

Behöver du låna pengar i 90 dagar för att kunna göra det du vill idag och betala av det lånet om tre månader? Vi har sammanställt en lista på långivare som erbjuder 90-dagarslån idag och där hittar du både kontokrediter och mikrolån. Du kan läsa mer om de olika sätten att låna nedanför tabellen.

90 dagars mikrolån

Ett mikrolån (tidigare kallat SMS-lån) är ett lån där man får ut hela lånesumman på en gång och därefter ska man betala ränta och amortering varje månad. Ett 90-dagars mikrolån ska vara helt återbetalt efter 90 dagar helt enkelt.

Låna i 90 dagar från kontokredit

En kontokredit är också ett lån men det kostar endast när du valt att nyttja belopp från krediten. Återbetalningen är mer flexibel så du kan välja att låna pengarna i 90 dagar eller en annan återbetalningsdag. Lånet kostar i form av ränta och eventuella aviavgifter så länge du har ett utestående belopp från kreditkontot.

Belopp man kan låna i 90 dagar

Ett kort mikrolån på 90 dagar handlar oftast om mindre belopp där man i förväg vet att det kan betalas av i rimlig tid. Det är inte som ett bolån där nästan ingen amorterar bort lånet helt nånsin, utan löser det vid försäljning av bostad. Det är inte heller som ett privatlån på lite större belopp med löptid på flera år.

Den som tar ett 90 dagars lån bör med säkerhet veta att det kommer in pengar inom 90 dagar så att det går att lösa hela lånet senast då. Räntorna och avgifterna riskerar annars att bli en snöboll som växer och blir en skuldfälla till slut.

Sparbuffert bättre än 90-dagarslån

Sparekonomer tjatar ofta om att man bör ha ett buffertkonto och det är egentligen därifrån man borde plocka pengar vid akuta behov. Om du just nu inte har en buffert men vet att du får in pengar kommande tre månader så kan det vara okej. Men glöm inte räkna in räntekostnaderna i dina totala utgifter. En del såna här korta lån på 90 dagar brukar ha hög ränta och är den 40% eller mer i effektiv årsränta så ska det vara uppmärkt som en högkostnadskredit.