BlueStep

BlueStep är kända för att kunna ge lån till personer som traditionella långivare nekar. Det finns många människor som skulle klara av att ta ett lån, men som hos storbanker inte beviljas ansökan. Anledningen kan till exempel vara att du är företagare, att du är nyinflyttad till Sverige eller att du saknar en fast anställning. Om du hör till någon av dessa grupper kan du vända dig till BlueStep Finans.

Låna hos BlueStep Finans trots betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning sätter ofta käppar i hjulet för den som vill låna pengar. Banker ser detta som en risk eftersom det visar att personen har haft problem att betala sina räkningar tidigare. BlueStep ser inte detta som ett hinder utan tar emot en låneansökan ändå. Så när traditionella banker säger nej kan det hända att Blue Step säger ja.

Ett krav för att få låna pengar är dock att du har en bostad som du äger. Din bostad är nämligen Bluesteps säkerhet. Du kan låna upp till 85% av marknadsvärdet på din bostad. Räntan sätter banken individuellt och baserar den på dina ekonomiska förutsättningar.

Andra omständigheter som kan försvåra lån hos traditionella långivare men som hos BlueStep Finans inte utgör något problem är:

  • obetalda skulder som du vill lösa
  • egenföretagare
  • saknar fast anställning
  • nyinflyttad till Sverige

Något högre ränta på lån från Bluestep

Innan man tar ett BlueStep privatlån ska man vara medveten om att räntan generellt sett är högre än hos andra banker. Anledningen till detta är att banken dels har en högre administrativ kostnad men att de också tar en högre risk än andra banker.

Den ökade administrativa kostnaden kommer sig av att de som ansöker ofta har en mer komplex ekonomi och kräver en djupare genomgång under en låneansökan.

BlueStep är för en del personer det enda alternativet och en bank man kan låna pengar av tills dess att man har bättre styr på sin ekonomi. Då är det vanligt att man återigen vänder sig till de traditionella bankerna, som kan ge lägre ränta.

Låneansökan online

Ansökan om lån från BlueStep görs online. I första skedet gör man en icke bindande förfrågan. Man anger sina kontaktuppgifter och vilken typ av lån man vill ha – om det är för köp av ny bostad eller låna extra pengar om du redan har en bostad.

De hämtar inte in någon kreditupplysning i första skedet, utan du behöver bara vänta på att BlueStep tar kontakt med dig för att hjälpa dig vidare.

BlueStep Bolån och lånelöfte för personer utan fast anställning

Ett krav hos nästan alla långivare inom bostadslån är att den ansökande ska ha en fast anställning. Är man egen företagare, projektanställd eller vikarie är risken att man blir diskvalificerad bara på grund av det och bankerna går inte ens vidare och gör en kreditkontroll.

Hos Blue Step är läget annorlunda där din ekonomiska historia har större vikt än nuläget. Man kan ansöka om lånelöfte och teckna bolån även om man saknar en fastanställning. Räntorna på Bluestep bolån är dock betydligt högre och ligger några %-enheter över listräntor hos de traditionella bolåneinstituten.