Binly

binly

Binly är en svensk kreditgivare som erbjuder räntefria och avgiftsfria lån upp till 50 000 kr. Varumärket ägs av företaget Binly Finans AB och är ett licensierat Konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn.

Ett lån från Binly tecknas i deras onlinebaserade service där du kan välja ditt kreditbelopp och fylla i en ansökan. Pengarna överförs direkt till bankkonto så fort en ansökan verifierats.

Ansökan tar vanligtvis bara några minuter att slutföra. I vissa fall kan det krävas ytterligare dokumentation, särskilt om sökandens inkomst har ändrats avsevärt nyligen.

Binly tar en kreditupplysning via företaget Creditsafe för att säkerställa att du har förutsättningarna att betala ränta och amortering. Om du har ett bankkonto hos någon av de svenska storbankerna, kommer pengarna inom 15 minuter efter att krediten beviljats. För andra banker, kommer pengarna normalt in under dagen om ansökan beviljats på morgonen eller förmiddagen en vardag.

Återbetalning av Binly lån

Krediten återbetalas online via kundens profil på Binlys hemsida, i samarbete med Zimpler. Kunden kan välja att betala in det lägsta att-betala-beloppet om de inte kan lösa hela krediten inom den första betalningsperioden. Det är även möjligt att betala tillbaka hela krediten i förtid​.

Om kunden missar en betalning och Binly behöver skicka ut en påminnelse eller inkasso, kan ytterligare kostnader och räntor tillkomma. Vid helt uteblivna betalningar trots påminnelser riskerar kunden att kreditavtalet sägs upp i sin helhet​.

Kundtjänsten har öppet helgfria vardagar, måndag till fredag, mellan kl. 9:00 och 17:00