Binly

binly

Binly är en svensk kreditgivare som erbjuder räntefria och avgiftsfria lån upp till 50 000 kr. Binly är ett varumärke under Binly Finans AB och är ett licensierat Konsumentkreditinstitut som står under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn.

Företaget tillhandahåller en enkel och snabb service där kunder kan välja ett kreditbelopp och fylla i en ansökan. Pengarna överförs direkt till kundens bankkonto efter att ansökan verifierats.

Ansökan tar vanligtvis bara några minuter att slutföra. I vissa fall kan det krävas ytterligare dokumentation, särskilt om sökandens inkomst har ändrats avsevärt nyligen.

Binly gör en kreditupplysning via företaget Creditsafe vid ansökan. Om kunden har ett bankkonto hos någon av de svenska storbankerna, kommer pengarna inom 15 minuter efter att krediten beviljats. För andra banker, kommer pengarna normalt in under dagen om ansökan beviljats på morgonen eller förmiddagen en vardag.

Krediten återbetalas online via kundens profil på Binlys hemsida, i samarbete med Zimpler. Kunden kan välja att betala in det lägsta att betala-beloppet om de inte kan lösa hela krediten inom den första betalningsperioden. Det är även möjligt att betala tillbaka hela krediten i förtid​.

Om kunden missar en betalning och Binly behöver skicka ut en påminnelse eller ett inkassokrav, kan ytterligare kostnader och räntor tillkomma. Vid helt uteblivna betalningar trots påminnelser riskerar kunden att kreditavtalet sägs upp i sin helhet​.

Binlys kundtjänst har öppet helgfria vardagar, måndag till fredag, mellan kl. 9:00 och 17:00