Ferratum Credit

ferratum logotyp

Ferratum Group lanserade redan 2005 sin första mikrokredit och var först i Europa med mobila mikrolån, så kallade smslån. Mycket har hänt sedan dess och idag är Ferratum Credit deras aktuella lånetjänst i form av en kontokredit.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Flexibel återbetalning med kontokredit

Traditionella mikrolån har en fast återbetalningsplan på vanligen 30-90 dagar. En kontokredit som Ferratum Credit funkar istället som ett buffertkonto från vilket man tar ut pengar vid behov. Det är endast när det finns ett uttag som man kommer behöva betala ränta och amortering.

Det ställer lite högre krav på dig som låntagare att ha disciplin med din amortering. Du betalar en ganska hög ränta på det belopp som du för tillfället har lånat. Det kan vara lite klurigt att veta exakt vad det kostar så därför måste alla långivare ge exempel och det finns att läsa på deras hemsida och i det offentliga SEKKI-dokumentet.

Kan man få utbetalning från Ferratum på helgen?

Ferratum har som mål att ge alla som ansöker om lån besked samma dag. De använder sig av avancerade system skriver de för att kunna fatta snabba beslut.

En liten utmärkande grej är att de är aktiva alla dagar i veckan så det går att få utbetalt pengar även på helgdagar. Om det går eller inte beror dock på vilken bank du har uppgett som mottagare av uttagen kredit.

Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken är de fyra storbanker som Ferratum kan betala ut till omgående. Har man en annan bank är det vardagar som pengar når kontot.

Hur ser Ferratum på betalningsanmärkningar?

Under vissa förutsättningar godkänns låntagare som har anmärkningar. De ställer dock krav på att återbetalningsförmågan ska vara god och att inga nya anmärkningar har registrerats senaste 6 månaderna.

Det finns också en maxgräns på antalet anmärkningar och den är på max 6 st. Om du vill veta hur många du har kan du göra en kreditupplysning på dig själv. Ferratum gör sin via Creditsafe, alltså inte hos UC, och en kopia på kreditupplysningen skickas till den som ansökt via vanlig post eller digital brevlåda.

Mer om Ferratum

Ferratum är namnet på lånetjänsten medan kreditgivaren bakom heter Multitude Bank och finns registrerad på Malta (C56251). På deras SEKKI-blankett inom EU finns det angivet att lånet är av typen Revolverande konsumentkreditfacilitet. I det dokumentet kan man också se räkneexempel på lånebelopp och räntekostnader.

Eftersom företaget är registrerat på Malta är den berörda tillsynsmyndigheten Malta Financial Services Authority.

Den som behöver låna mer än 50 000 kr kan göra det genom Ferratum Prime Loan.