Ferratum Credit för lån på 1000 kr till 50 000 kr

Ferratum Money erbjuder lån som kallas för Ferratum Credit. Där kan man låna från 1000 kr upp till 50 000 kr i form av en kontokredit. Det är en lösning som ska ge mer flexibilitet än traditionella lån. Men det finns vissa saker att tänka på.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Flexibel återbetalning med kontokredit

Traditionella mikrolån har en fast återbetalningsplan på vanligen 30-90 dagar. En kontokredit som Ferratum Credit funkar istället som ett buffertkonto. Därifrån kan man ta ut mer pengar när man behöver.

Det ställer lite högre krav på dig som låntagare att ha disciplin med din amortering. Du betalar en ganska hög ränta på det belopp som du för tillfället har lånat. Det kan vara lite klurigt att veta exakt vad det kostar så därför måste alla långivare ge exempel.

Exempelkostnad hos Ferratum Money

Detta är det exempel som de själva anger på sin startsida.

Ett lån om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 171 kr (snitt 1014 kr per månad). Effektiv årsränta: 48,32%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 40,08%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Om du vill jämföra mot andra långivare som har liknande upplägg är det textraden ”Effektiv årsränta: 48,32%.” som är nyckeln. Där får du vad som är lånens jämförelsepris – den effektiva räntan.

Utbetalning – när finns pengar tillgängliga?

Ferratum bank har som mål att ge alla som ansöker om lån besked samma dag. De använder sig av avancerade system skriver de för att kunna fatta snabba beslut.

En liten utmärkande grej är att de är aktiva alla dagar i veckan. Det gör att man även kan få utbetalt pengar på helgdagar. Det styrs av vilken bank du vill få din utbetalning från Ferratum till.

Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken är de fyra storbanker som Ferratum kan betala ut till omgående. Har man en annan bank är det vardagar som pengar når kontot. Det beror dock på vilken tid på dygnet.

Krav för låneansökan till Ferratums lån

För att få ansöka om Ferratums lån måste du:

  • vara över 21 år
  • ha en deklarerad inkomst
  • vara folkbokförd i Sverige
  • inneha ett bankkonto
  • sakna skuldsaldo hos Kronofogden
  • mobilnummer
  • e-post adress

Vill du läsa mer specifikt hänvisar vi dig till Ferratums hemsida.

Hur ser Ferratum på betalningsanmärkningar?

Under vissa förutsättningar godkänns låntagare som har anmärkningar. De ställer dock krav på att återbetalningsförmågan ska vara god och att inga nya anmärkningar har registrerats senaste 6 månaderna.

Det finns också en maxgräns på antalet anmärkningar och den är på max 6 st. Om du vill veta hur många du har kan du göra en kreditupplysning på dig själv. Ferratum gör sin via Creditsafe och inte hos UC.

Mer från Ferratum