Advisa letar privatlån

En snabbväxande låneförmedlare som etablerat sig i Sverige är Advisa. Man kan ansöka om privatlån på upp till 600 000 kr. Låneansökan förmedlas vidare till många olika banker men det ger endast en kreditförfrågan hos UC. Lendo är den ledande aktören inom detta men Advisa är helt klart en utmanare att räkna med.

Advisa bannerAtt lämna in en ansökan kostar inget. Advisa letar gratis och återkommer med förslag från de banker de samarbetar med. De hoppas att någon av förslagen ska accepteras av dig.

Först när du tecknar ett lån de föreslagit tjänar de på affären. Du binder dig inte till att acceptera något av de låneerbjudanden som du får i retur.

Krav för låneansökan genom Advisa

Eftersom Advisa förmedlar lån till banker är det samarbetande banks lånevillkor som du måste uppfylla i slutändan. Generella krav på dig som låntagare är:

  • minst 18 år
  • ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • inget skuldsaldo hos Kronofogden

Föreslår privatlån för köp av bil

Advisa lyfter också fram möjligheten att låna med ett privatlån istället för billån när du ska köpa bil. Som argument lyfter man fram att billån har ”höga administrativa avgifter som gör att den totala kostnaden för lånet blir onödigt hög”. Det kan stämma i flera fall men tänk på att ett billån har din bil som säkerhet för lånet och räntan ofta kan bli lägre.

Läs mer om Advisa