Advisa

En snabbväxande låneförmedlare som etablerat sig i Sverige är Advisa. Man kan ansöka om privatlån på upp till 600 000 kr. Låneansökan förmedlas vidare till många olika banker men det ger endast en kreditförfrågan hos UC.

Snabbfakta om Advisa
Förmedlare avPrivatlån
Lånebelopp5000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 15 år
Banker35 st

Att lämna in en ansökan kostar inget. Advisa hämtar in förslagen på lån utan kostnad och i lugn och ro kan du ta beslut om något passar dig. Behöver du hjälp kan du få det genom kontakt med deras kundtjänst via telefon.

Även om det inte kostar dig något så kan du ju ha i åtanke att de tjänar pengar på att förmedla lån. Det ligger dock också i deras intresse att du ska vara nöjd så ert gemensamma omdöme bör ligga till grund för val av privatlån.

Du fyller i din ansökan online i deras formulär. Efter ansökan tar det bara några minuter innan de första bankerna lämnar sina förslag. Inom ett dygn har du fått in alla förslagen och kan se vilket lån som du tycker är bra eller dåligt. Du är inte bunden att acceptera ett enda av de ifall du inte vill.

När du valt det lån som passar dig bäst kan du välja att signera digitalt eller på papper.

Advisas krav på dig som söker lån

Advisa logotyp

Eftersom Advisa förmedlar lån till banker är det samarbetande banks lånevillkor som du måste uppfylla i slutändan. De generella kraven på dig som låntagare är att du måste:

  • vara minst 18 år
  • ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • inget skuldsaldo hos Kronofogden

Kan du inte uppfylla alla dessa kommer ingen av de anslutna bankerna att kunna ge ett förslag. Vissa av långivarna som Advisa frågar har högre krav så räkna inte med att du får offerter från alla.

Ett sätt att öka chansen och få bättre lånevillkor är att ansöka om lånet tillsammans med en medsökande.

Advisa föreslår privatlån även för köp av bil

Advisa lyfter fram möjligheten att låna med ett privatlån istället för billån när du ska köpa bil. Som argument lyfter de bland annat att:

Finansiering av bilköp genom privatlån passar bra när du planerar att köpa en helt ny bil eller en begagnad bil som du vill ha lång återbetalningstid på.

Det kan stämma i flera fall men tänk på att ett billån har din bil som säkerhet för lånet och räntan i vissa fall då kan bli lägre.

De lyfter också en begränsning hos traditionella billån som är sann:

Ett traditionellt billån innebär också att utbudet begränsas, då du inte får köpa vilket fordon som helst för pengarna.

Det gäller speciellt om det är begagnade bilar där långivaren inte ser nån säkerhet i bilens värde längre. Då är privatlån din enda chans ifall du behöver låna pengar för att köpa bilen.

Kort om Advisa Trygghetsförsäkring

Ibland händer det oförutsedda händelser som gör att det kan vara svårt att klara av alla utgifter. Uppsägning från jobbet eller negativa besked från läkare som gör att din inkomst blir lidande en längre tid. Då är det bra om lånet har en trygghetsförsäkring som kan aktiveras för att hjälpa den ekonomiska situationen.

Advisa erbjuder en trygghetsförsäkring som kan gå in och täcka upp i maximalt 12 månader. Ersättningen kan vara på mellan 1.000 – 10.000 kr och är skattefri. Försäkringsgivare är norska bolaget Gjensidige.

Vilka banker samarbetar Advisa med?

Totalt är det 35 st banker som Advisa valt att samarbeta med. Här finns till exempel Swedbank, SEB och ICA-Banken som exempel på storbanker. De har också samarbete med nischade långivare som BlueStep, Credway och MoneyGo. En komplett lista finns på deras hemsida.