Lendo letar billigaste privatlån och billån

Ny Logotyp för Lendo (2018)Lendo är en onlinetjänst som hjälper dig att hitta billigaste och bästa lånet utifrån ditt lånebehov och personliga ekonomiska förhållanden. Du kan söka efter privatlån och billån. Genom deras ägare Schibsted Media Group finns även möjlighet att leta bra bolån.

Att göra en ansökan online är helt gratis och du är inte bunden att ta något av de lån du får presenterade. Lendo tjänar sina pengar på att vara förmedlare av lån, precis som Freedom Finance. Bankerna betalar dessa aktörer en provision när en ny kund anskaffas.

Låneintervallet för lån via Lendo är från 10 000 kr som lägst upp till 500 000 kr och du kan välja en återbetalningstid på mellan 1-15 år. Lånen är privatlån (blancolån) ställda utan säkerhet, så du får använda pengarna till vad du vill. Räntan sätts individuellt av respektive långivare och kan variera från ca 4,5% – 18%.

För att få låna måste du kunna visa att du:

  • är minst 18 år
  • har en fast månadsinkomst på minst 9 166 kr före skatt
  • vara skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka

Så fungerar det att låna hos Lendo

När man gör en låneansökan görs det endast en kreditprövning och den tas från UC. Om du skulle ansöka på egen hand hos varje enskild långivare skulle det bli många kreditförfrågningar, något som sänker din kreditpoäng. Ansöker man via Lendos hemsida görs det bara en förfrågan.

Efter kreditprövning får du svar inom några timmar från de banker och låneinstitut som är anslutna till tjänsten. Du får besked via e-post och SMS. Därefter kan du logga in på Lendo.se för att läsa dina lånevillkor och godkänna det lån du vill ta.

För att få utbetalt måste du skriva på det skuldebrev som skickas hem per post. Först därefter betalas pengarna ut till det bankkonto du angett.

Vilka banker och låneinstitut samarbetar Lendo med?

Lendo samarbetar med följande aktiva banker och kreditinstitut: Avida Finans, Balanzia, Bigbank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, Med Mera Bank, MoneyGo, Nordax, PayEx, Resurs Bank, re:member, Santander, SEB, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

Ansöka och jämföra billån hos Lendo

Lendo erbjuder numer också möjlighet att ansöka om billån på upp till 500 000 kr. Jämförelse görs dels billån mot billån, men även mot privatlån som ibland kan vara mer fördelaktigt rent villkorsmässigt.

Lendo har länge varit en av de mest populära låneförmedlarna på nätet, men har fått en del utmanare de senaste åren. För att stärka upp sin position som en helhetsförmedlare av olika sorters lån har därför billånsansökningar införts.

Låna till bil hos LendoPrecis som med ansökning om privatlån innebär det att man gör en enda ansökan, men får flera olika alternativ presenterade för sig. Du fyller i ett formulär med uppgifter om bilens pris, lånetid, civilstånd, arbete, antal barn osv. Lendo tar sedan dina uppgifter och kontaktar många olika kreditinstitut och banker på en och samma gång.

Olika typer av lån jämförs för att hitta det bästa lånet för just dig. Lendo jämför både rena billån mot andra billån, men också billån mot privatlån. I vissa fall kan det vara bättre villkor på privatlånet.

En viktig sak att tänka på när man köper bil med lånade pengar är att man ser till att amortera i en takt som är minst lika snabb som bilens värdeminskning. I annat fall riskerar man att hamna i en skuldfälla där man har mer lån än vad man har tillgångar.

En sak som är säker är att bilen aldrig kommer att öka i värde så länge du kör runt och sliter på den. En helt ny bil tappar i värde bara du kör ut ur bilhallen från bilhandlaren.

Mer läsning om billån

Bolån genom MittBolån – samarbetspartner till Lendo

Ett lån som inte går att ansöka om direkt Lendo är bolån. Däremot ägs Lendo av Schibsted som också äger MittBolån. På den sajten kan man få hjälp med att hitta bra bolån och utmana banker mot varandra. Läs mer om vad vi skrivit om Mitt Bolån här.

Ansök även om du har betalningsanmärkning

Även om du har en betalningsanmärkning kan du ansöka om lån hos Lendo. Maxgränsen för lån är då 150 000 kr och du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader. Du får ej heller ha fler än totalt sex betalningsanmärkningar.

Lendo Trygghetsförsäkring

Ibland händer det tråkiga saker som påverkar privatekonomin negativt. Det är i såna lägen en Trygghetsförsäkring är bra att ha.

Lendo erbjuder den typen av försäkring till personer i ålder 18-64 år. För att kunna teckna måste man ha en tillsvidareanställning som varat i minst 6 månader.

 

Vill du veta ännu mer om Lendo eller skicka in en ansökan vill vi hänvisa dig vidare till deras hemsida här.