Lendo

Lendo är låneförmedlaren som hjälper dig att hitta billigaste och bästa lånet utifrån ditt behov och dina förutsättningar. Du kan söka efter privatlån, billån och företagslån. Söker du bolån kan du vända dig till Lendos samarbetspartner MittBolån.


Att göra en ansökan online är helt gratis och du är inte bunden att ta något av de lån du får presenterade. Lendo tjänar sina pengar på att vara förmedlare av lån, precis som Freedom Finance, Advisa och Zmarta. Långivarna betalar en provision till förmedlaren när en ny kund väljer att låna.

Ny Logotyp för Lendo (2018)
Snabbfakta om låneförmedlaren Lendo
Förmedlare avPrivatlån & Företagslån
Lånebelopp10.000 – 600.000 kr
Löptid1 – 15 år
Långivare40 st

Så fungerar det att låna hos Lendo

När man gör en låneansökan görs det endast en kreditprövning med upplysningar från UC. Om du skulle ansöka på egen hand hos varje enskild långivare skulle det bli många kreditförfrågningar, något som sänker din kreditpoäng. Ansöker man via Lendos hemsida görs det bara en förfrågan.

Efter kreditprövning får du svar inom några timmar från de långivare som är anslutna till tjänsten. Du får besked via e-post och SMS. Därefter kan du logga in på Lendo.se för att läsa dina lånevillkor och godkänna det lån du vill ta.

För att få utbetalt måste du skriva på det skuldebrev som skickas hem per post. Först därefter betalas pengarna ut till det bankkonto du angett.

Vilka långivare (banker och låneinstitut) samarbetar Lendo med?

Lendo samarbetar med totalt 40 långivare. Här är några av dessa: Avida Finans, Balanzia, Bigbank, Collector Bank, Credento, Euroloan, Forex Bank, ICA Banken, Ikano Bank, Konsumentkredit, Lån & Spar bank, Marginalen Bank, MedMera Bank, MoneyGo, Nordax, PayEx, Resurs Bank, re:member, Santander Bank, SEB, SevenDay, Svea Ekonomi, Swedbank, Villabanken och Wasa Kredit.

Lendos villkor, ränta och krav på låntagare

Lånebeloppet för lån via Lendo är från 10 000 kr som lägst upp till 600 000 kr och du kan välja en återbetalningstid på mellan 1-15 år. Lånetypen är så kallat privatlån, ett lån utan krav på säkerhet (pant).

De pengar du lånar får du använda till vad du vill. Räntan sätts individuellt av de långivare som Lendo samarbetar med. Just nu kan den variera från ca 2,95% – 29,95%.

För att få låna måste du kunna visa att du:

  • är minst 18 år
  • har fast årsinkomst på minst 110 000 kr
  • är skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 månader tillbaka

Undantag från fastanställning görs om du lånar upp till 30.000 kr. Då räcker det med att du har vikariat, är provanställd eller timlön som extrajobbare.

Jämföra billån hos Lendo

Det finns också möjlighet att ansöka om billån på upp till 500 000 kr. Jämförelser görs dels billån mot billån, men även mot privatlån som ibland kan vara mer fördelaktigt rent villkorsmässigt.

Lendo har länge varit en av de mest populära låneförmedlarna på nätet, men har fått en del utmanare de senaste åren. För att stärka upp sin position som en helhetsförmedlare av olika sorters lån har billånsjämförelser och även jämförelser av företagslån lagts till tjänsten.

Låna till bil hos Lendo

När du ansöker och vill jämför billån funkar det på precis samma sätt som för privatlånet. Du gör en enda ansökan, men får flera olika alternativ presenterade för dig.

I ett formulär fyller du i uppgifter om bilens pris, lånetid, civilstånd, arbete, antal barn osv. Lendo tar sedan dina uppgifter och kontaktar många olika långivare på en och samma gång. Olika typer av lån jämförs för att hitta det bästa lånet för just dig.

En viktig sak att tänka på när man köper bil med lånade pengar är amorteringstakt och värdeminskning. Det är viktigt att inte bilens värde minskar snabbare än vad lånet gör. Du måste hålla amorteringsnivån högre än värdeminskningen. I annat fall riskerar du att hamna i en skuldfälla där du har mer lån än vad du har tillgångar. Även om det finns flera sätt att ta sig ur skuldfällor så är det onödigt att hamna där i första läget.

Mer läsning om billån

Bolån genom MittBolån – samarbetspartner till Lendo

Ett lån som inte går att ansöka om direkt hos Lendo är bolån. Däremot ägs Lendo av Schibsted som också äger MittBolån och andra ekonomiföretag. På den sajten kan man få hjälp med att hitta bra bolån och utmana långivare mot varandra. Läs mer om vad vi skrivit om Mitt Bolån här.

Däremot kan du som är företagare ansöka om företagslån genom Lendo.

Lendos ansökningar kan godkännas även med betalningsanmärkning

Även om du har en betalningsanmärkning kan du ansöka om lån hos Lendo. Maxgränsen för lån är då 200 000 kr och du måste ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst 6 månader. Du får ej heller ha fler än totalt sex betalningsanmärkningar.

Just för denna målgrupp har Lendo lanserat en särskild låneförmedling på hemsidan Anmärkning.se

Lendo Trygghetsförsäkring

Ibland händer det tråkiga saker som påverkar privatekonomin negativt. Det är i såna lägen en trygghetsförsäkring är bra att ha. Lendo erbjuder den typen av försäkring till personer i åldern 18-64 år.

För att kunna teckna försäkringen måste man ha en tillsvidareanställning som varat i minst 6 månader. Ersättning kan fås vid ofrivillig arbetslöshet eller vid arbetsoförmåga och motsvarar då graden av nedsatt arbetsförmåga.

Vill du veta ännu mer om Lendo hänvisar vi dig vidare till deras hemsida.