Hopbakslån – ett lån för att lösa flera skulder

Ordet skuld betyder att någon är skyldig någon annan pengar. Att i ett skuldsatt läge ta ett nytt lån för att lösa en eller flera skulder kanske låter helt fel. Det finns dock lägen när det är bra att ta ett hopbakslån.

Att man har lånat pengar betyder ju att man förr eller senare ska betala tillbaka. En skuld kan också uppstå på grund av att man inte betalat en räkning. Båda typerna av skulder kostar pengar och kan i värsta fall sätta oss i ekonomiska problem.

Att låna mera pengar för att betala en eller flera skulder är något som spontant låter som helt fel väg att gå. Om lånet man tar är ett snabblån eller så kallat SMS-lån är det definitivt en dum idé. Räntorna på denna typ av lån är skyhög och det kostar mer än vad det smakar.

Hopbakslånet sänker lånekostnaden

Om du har många småkrediter som löper med höga räntor kan det vara bra att slå samman lånen till ett större lån hos en långivare med bättre villkor. Ett sådant hopbakslån kan sänka kostnaderna ganska mycket och vara det som bryter negativa utvecklingen i din ekonomi.

Om man låter den negativa spiralen gå för långt och samlar på sig betalningsanmärkningar och hamnar hos Kronofogden blir det svårt att komma ur. Därför är det viktigt att försöka bli av med alla de dyra smålånen.

Börja med att räkna ihop alla dina skulder och dina månatliga räntekostnader. Vänd dig sedan till en låneförmedlare som till exempel Lendo eller Advisa. Se vilken ränta du får om du skulle låna för att lösa alla andra lån, och räkna ut skillnaden i total lånekostnad.