Zmarta letar lån med låg ränta

Freedom Finance har lanserat en ny låneförmedling med namnet Zmarta. Även om tjänsten är helt ny finns det massor av erfarenhet i företaget från personer i lånebranschen. De skryter om att det finns 17 års erfarenhet. Men vad är då nytt med Zmarta egentligen?

zmarta-privatlanZmarta är en förmedlingstjänst på nätet där man inte bara kan jämföra lån utan också kreditkort och sätt att spara pengar smartare. Det utlovas även fler ”zmarta” tjänster framöver. Bland de senaste tillskotten finns guider och jämförelser av försäkringar och mobil- och bredbandsabonnemang.

Att använda själva tjänsten är helt gratis för slutkonsumenten. Zmarta tjänar, precis som andra förmedlare, pengar i form av förmedlingsprovision.

Gå direkt till deras hemsida här

Zmarta samarbetar med över 20 långivare och banker

När man lämnar in en ansökan kontaktas många olika långivare och banker samtidigt. Fördelen med att låta en förmedlare göra jobbet är att det bara sker en förfrågan hos UC. Om du hade gjort det själv skulle varje ansökan hos en enskild bank ge en till förfrågan. Många förfrågningar hos UC skadar kreditvärdigheten. Dessutom slösar du ju inte tid på att behöva kontakta alla själv.

I dagsläget finns ett samarbete med över 20 st långivare. Bland dessa finns t.ex. IKANO Bank, Forex Bank, Collector och Nordax. Via Zmarta kan man ansöka om lån upp till 600 000 kr. De typer av lån man kan ansöka om är privatlån, billån och företagslån.

Den som har många smålån idag kan här enkelt begära offert för att samla flera smålån hos en och samma bank, något som kan spara många tusenlappar i lägre räntekostnader.

Roliga Zmarta index

Ett roligt inslag på hemsidan är vad de kallar för Zmartaindex. Utgångspunkten är att vi människor har svårt att värdera saker i rena pengar. De man gjort är att försöka skapa några annorlunda index så att vi kan jämföra bättre.

Ta till exempel en skidresa du vill göra. Var får man mest snö för pengarna? Enligt deras index kostar snön 34 kr / cm i Cervinia i Italien. I Åre får man betala 157 kr / cm snö. Vad väljer du?

Planen verkar vara att släppa ett nytt index varje månad, förmodligen med koppling till säsongen.

Kollar efter bra kreditkort

Ett nytt inslag är att Zmarta som låneförmedlare också har lagt fokus på att jämföra olika kreditkort.

zmarta-kreditkortsvaljare

För kreditkorten finns en enkel guide där man svarar på enkla frågor. Svaren på frågorna leder fram till ett rekommenderat kort utifrån din profil. Frågorna kan vara om du gillar låg ränta eller låg avgift, om du reser mycket och om du gillar att samla bonuspoäng.

Från låg ränta på lån till hög ränta på Sparkonton

Ett tredje ben i onlinetjänsten går ut på att hjälpa dig spara mer pengar och det på bästa sätt. Det finns många dåliga sparkonton idag som ger noll ränta. Storbankerna är sämst i klassen på sparräntor. Zmarta har tagit fram en jämförelse där man enkelt kan hitta alternativen.

Man kan enkelt lista sparkonton utifrån sina krav och behov. Man kan skapa listor utifrån rörlig eller fast ränta, om man vill ha med eller utan insättningsgaranti.

Jämföra försäkringar och abonnemang

Försäkringar är en värld som kan vara svår och trixig. Många upplever att de blir lurade och att det är svårt att lita på försäkringsbolagen. Här har Zmarta försökt att förenkla så att vi som konsumenter kan jämföra olika försäkringar mot varandra.

Du som äger en bil behöver någon form av försäkring. Att inte försäkra bilen blir snabbt kostsamt då fordonet direkt blir rapporterat till Trafikförsäkringsföreningen. Då får man som fordonsägare betala en trafikförsäkringsavgift, som snabbt blir mycket dyrare än den försäkringspremie du borde ha betalat till ett försäkringsbolag.

Hos Zmarta kan du fylla i uppgifter om dig och din bil. Tjänsten ger dig därefter olika förslag på bilförsäkringar som kan passa om du vill ha hel, halv eller trafikförsäkring. Du kan också läsa mer om vad som ingår i de olika försäkringsformerna. Det är inte alla fordon som bör eller måste ha helförsäkring till exempel.

Mobilabonnemang och bredband är också ett sånt område som kan vara svårt att veta vad man egentligen behöver. Zmarta har tagit fram en Quiz som ger guidning till ett abonnemang som kan passa dig. Du svarar på ett gäng frågor om ditt sätt att använda eller hur du vill använda mobilen. Du får sedan förslag på abonnemangen som passar ditt beteende och behov. Detsamma gäller olika lösningar för bredband. Om du redan har abonnemang kan du använda guiderna för att jämföra och se om du kan hitta billigare alternativ.