Tact Finance och Saldo lån

Med verksamhet i Sverige och Finland erbjuder Tact Finance AB olika typer av lån. De heter alla SALDO och är lite olika typer av konsumentkrediter:

  • Saldo Lån: Ett anpassningsbart lån för dina unika behov
  • Saldo Kredit: Flexibel kredit när du behöver det.
  • Saldo SMS Lån: Snabba mikrolån för akuta utgifter.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Saldo SMS Lån och Saldo Kredit

Behöver du låna mellan 1 000 och 5 000 kr kan du använda dig av lånet som Tact Finance kallar för Saldo SMS Lån. De har även lanserat en annan lånetjänst som heter Saldo Kredit där du kan ha tillgång till en kredit på mellan 1 000 och 20 000 kr, vilket ger mer ekonomisk flexibilitet i vardagen.

Saldo Kredit funkar lite som ett kreditkort där du kan betala av skulden och frigöra kredit som du sedan kan nyttja igen vid behov. Ränta tickar endast på den summa som du lånat från kreditkontot. En avgift för uttag får du vara beredd att betala så det är bättre att göra ett större uttag än många små.

Låneprocessen har Saldo automatiserat så att det ska gå så fort som möjligt. De skriver på sin hemsida att man oftast får svar inom några minuter och ansökan är öppen dygnet runt. Du behöver se till att ha ett fungerande BankID.

Tact Finance kreditupplysning

Tact Finance använder inte UC för kreditupplysning utan hämtar uppgifter från Bisnode (numer känt som Dun & Bradstreet). För att kunna beviljas ett lån ska du uppfylla vissa kriterier på kreditvärdighet. Alla långivare har en skyldighet enligt lag att ta kreditupplysningar på sina ansökanden.