Lånen som utbetalas via Swish

Swish är en av de mest använda betaltjänsterna i Sverige idag och används både för att ta emot och att skicka pengar snabbt. En del långivare har börjat erbjuda utbetalning av lån genom Swish, direkt till låntagarens anslutna bankkonto.

snabb utbetalning av lån till mobilnummer
Snabb utbetalning av lån till mobilnummer

Fördelar med Swish-utbetalning

Det vanligaste sättet att få ut det lånade beloppet på är genom en banköverföring. Den typen av transaktion är beroende av bankernas öppettider då de inte processar överföringar mellan olika banker annat än på ”bankdagar”, vilket är vardagar på förmiddag och eftermiddag men inte kväll.

Swish går snabbare och kan utföras dygnet runt, oavsett tid på dygnet. Det funkar lite som en mellanhand där beloppen registreras och vilka banker det är som är inblandade. Summan blir direkt tillgänglig på mottagarens konto och man behöver inte vänta tills transaktionen är slutförd mellan bankerna.

Långivarna som använder Swish

Det är för mindre lån som Swish hittas som alternativ för utbetalning. Beloppsgränsen i det systemet gör det svårt att tillämpa på större privatlån, billån eller bostadslån. Där kan det förekomma som betalalternativ åt andra hållet, när en låntagare ska amortera eller betala ränta på sitt lån.

Några av de långivare vi hittat som erbjuder Swish är: