Låna med bilen som säkerhet

Bilpant är ett lån med bil som säkerhet, en möjlighet som vänder sig till de som har svårt att få lån hos vanliga banker. Har du en betalningsanmärkning kan det som du säkert redan vet vara svårt eller nästan omöjligt att få låna pengar.

bil som säkerhet till lån

Med bilen som säkerhet kan det bli lättare att få lån eftersom det finns något du kan pantsätta. En del kallar pantbelåning för att man ”lånar av sig själv”.

Även om man ställt bilen i säkerhet för lånet behöver man inte låta bilen stå eller lämna in den. Man kan gott köra vidare precis som vanligt och använda den fullt ut.

Belåna bilen på upp till 50% av  marknadsvärdet

Det som är lite speciellt med att belåna bilen är att återbetalningstiden är väldigt kort. Hos Pantbanken Sverige har låntagaren 3 månader på sig att betala tillbaka pengarna.

Ett fordon som pantsatts men där lånet inte betalats tillbaka går till auktion. Eventuellt överskott från försäljningen av bilen går till dig som kund.

Hos Pantbanken Sverige (tidigare Svensk Fordonsbelåning) kan man även pantsatta andra typer av fordon som t.ex. flygplan, båtar och husvagnar.

Vid riktigt utsatta situationer ekonomiskt och om det finns möjlighet att åka kollektivt, cykla eller gå är det bättre att sälja bilen istället för att låna pengar med bilen som säkerhet. Det finns inga gratis lån och fordonspant är inte direkt de billigaste typerna av belåning.

Panta bilen här

  • Pantbanken Sverige
  • Svensk Fordonsbelåning (köptes upp av Pantbanken Sverige 2019)
  • DG Pantbank AB