Låna med bilen som säkerhet

Bilpant är ett lån med bil som säkerhet, en möjlighet som vänder sig till de som har svårt att få lån hos vanliga banker. Har du en betalningsanmärkning kan det som du säkert redan vet vara svårt eller nästan omöjligt att få låna pengar.

Med bilen som säkerhet kan det bli lättare att få lån eftersom det finns något du kan sätta i pant. En del kallar pantbelåning för att man ”lånar av sig själv”.

Även om man ställt bilen i säkerhet för lånet behöver man inte låta bilen stå eller lämna in den. Man kan gott köra vidare precis som vanligt och använda den fullt ut.

Korta lån på upp till 50% av bilens marknadsvärde

 

Det som är lite speciellt med den här typen av belåning är att återbetalningstiden är väldigt kort. Hos Svensk Fordonsbelåning har man 4 månader på sig att betala tillbaka pengarna. Ett objekt som pantsatts men där lånet inte betalats tillbaka går till auktion. Eventuellt överskott från försäljningen av bilen går till dig som kund.

Hos Svensk Fordonsbelåning kan man även pantsatta andra typer av fordon som t.ex. flygplan, båtar och husvagnar.

Om man har det knivigt ekonomiskt och har möjlighet att åka kollektivt, cykla eller gå kanske man bör låna av sig själv genom att sälja bort bilen istället för att sätta den i pant.

Företag hos vilka du kan pantsätta bilar

  • Svensk Fordonsbelåning
  • Svensk Kapitalvarubelåning AB (webpant)