Kreditkort utan årsavgift

Ett kreditkort är att likställa med att låna pengar då du betalar med en kredit istället för pengar på ett konto. De flesta korten samlar alla inköp på en månatlig faktura som du betalar av hela eller delar av beloppet från.

Om man betalar av hela summan direkt och kreditkortet är utan årsavgift och utan andra avgifter blir det ett sätt att låna pengar gratis en kort period.

I den här guiden visar vi dig vilka kreditkort som du kan ha gratis och slippa behöva betala avgifter som aviavgift, uppläggningsavgift eller årsavgift. Här har vi bara samlat kreditkort som är helt utan avgifter.

Notera att vissa kort är förenad med aviavgift om man väljer faktura via post, men att man kan undvika kostnaden genom att byta till e-faktura istället.

Jämför kreditkorten utan avgifter

Kort Kreditgräns
Norwegian-kortet 0 – 100 000 kr Läs mer
bank-norwegian-kreditkort Villkor
Uttag i bankomat 0 kr både i Sverige och utomlands. Valutapåslag 1,75%. 6 veckors räntefri kredit. Samla Cashpoints på alla köp. Poängen används hos Norwegian. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår.
 Re:member Flex 10 000 – 100 000 kr Läs mer
remember-flex Villkor
Individuell ränta, upp till 8 veckors räntefri kredit, försäkringar som tillval (70 kr/år), möjlighet till räntefri delbetalning, valutapåslag 1,75%, aviavgift 29 kr med post (0 kr vid e-faktura), kontantuttag 3%. Rabatt i över 300 webbutiker.
Mer om kortet
Supreme Classic 0 – 15 000 kr
Läs mer
Classic från Supreme Card (Resurs Bank) Villkor
Upp till 60 dagars kredit utan ränta och administrationsavgift. 2,97% vid kontantuttag (minst 35 kr).
Circle K Mastercard
500 – 100 000 kr Läs mer
okq8-visa Villkor
Upp till 60 dagars kredit utan ränta. 2 betalningsfria månader per år. 0,3% bonus på alla köp. Rabatt på drivmedel. Reseförsäkring om 75% av resan betalats med kortet.

Det finns fler kort som säger sig vara ett ”gratis kreditkort utan årsavgift”. Läser man igenom villkoren framkommer det att man tar ut en aviavgift de månader som kredit används.

Vanligt är att avgiften ligger på 15-30 kr per avi. Den som använder kreditkortet för vardagshandel kommer således att ha en total avgift per år på 180-360 kr, vilket motsvarar en vanligt förekommande årsavgift.