Kreditkort utan årsavgift

Ett kreditkort är att likställa med att låna pengar då du betalar med en kredit istället för pengar på ett konto. De flesta korten samlar alla inköp på en månatlig faktura som du betalar av hela eller delar av beloppet från.

Om man betalar av hela summan direkt och kreditkortet är utan årsavgift och utan andra avgifter blir det ett sätt att låna pengar gratis en kort period.

I den här guiden visar vi dig vilka kreditkort som du kan ha gratis och slippa behöva betala avgifter som aviavgift, uppläggningsavgift eller årsavgift. Här har vi bara samlat kreditkort som är helt utan avgifter.

Notera att vissa kort är förenad med aviavgift om man väljer faktura via post, men att man kan undvika kostnaden genom att byta till e-faktura istället.

Jämför kreditkorten utan avgifter

Det finns fler kort som säger sig vara ett ”gratis kreditkort utan årsavgift”. Läser man igenom villkoren framkommer det att man tar ut en aviavgift de månader som kredit används.

Vanligt är att avgiften ligger på 15-30 kr per avi. Den som använder kreditkortet för vardagshandel kommer således att ha en total avgift per år på 180-360 kr, vilket motsvarar en vanligt förekommande årsavgift.

Finns det gratis kreditkort med bonus?

Ja, det finns flera gratis kreditkort med bonus att välja bland. Vilket som är bästa kreditkortet just för dig beror på din livssituation och intressen.

Bank Norwegian har ett kreditkort som är gratis och där man får poäng som kan användas till att betala resor med hos flygbolaget Norwegian. Man behöver inte komma upp i en viss nivå för att byta in poängen.

Andra kreditkort utan årsavgift men med bonus är Circle K Extra Mastercard, OKQ8 Kreditkort.