Låneförmedlare

Antalet banker och långivare på svenska marknaden har exploderat. Det gör att det skapats en sidobransch, låneförmedlare som också vill vara med och tjäna pengar på lån.

Låneförmedlaren har som mål att hjälpa dig hitta det bästa lånet som passar ditt behov och dina förutsättningar. När du lämnar in en ansökan hos en förmedlare är deras jobb att ta kontakt med flera olika långivare samtidigt. Är det bra eller dåligt?

För- och nackdelar med låneförmedlare

Eftersom du bara behöver en enda kontaktpunkt sparar du tid jämfört med att själv behöva fylla låneansökningar på flera olika ställen.
Om du istället skulle vända dig till flera lånegivare på egen hand skulle varje låneansökan ge en till kreditförfrågning hos UC. Många förfrågningar ger en lägre kreditvärdighet vid bedömningar.

En låneförmedlare tjänar sina pengar på att förmedla lån. Du som kund betalar inget till låneförmedlaren direkt. Däremot får låneförmedlaren provision för varje beviljad låneansökan Man skulle kunna tänka sig att det finns viss risk med att de presenterade låneförslagen påverkas av den ersättning låneförmedlaren får. Advisa är en av de låneförmedlare som jobbat med att likrikta provisionen så att samtliga banker de samarbetar med ger samma provision.

3 bästa svenska låneförmedlarna av privatlån

Det här är de låneförmedlarna som vi tycker har det bästa erbjudandet i Sverige.

Lendo

Lånebelopp: 10.000 – 600.000 kr
Löptid: 1-15 år
Krav: 18 år, Årsinkomst 110.000 kr, skuldfri hos Kronofogden sen minst 6 månader
Anslutna långivare: 40 st

Advisa

Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1-15 år
Krav: 18 år, Minst 120 000 kr årsinkomst, Inga betalningsanmärkningar.
Anslutna långivare: 31 st

Zmarta

Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1-20 år
Krav: 18 år, Minst 100 000 kr årsinkomst, Inga obetalda skulder hos Kronofogden.
Anslutna långivare: 35 st


Utmanare till topplistan

Vi ville begränsa topplistan till 3 stycken förmedlare. Det finns dock några som är nära att kvala in på listan och förtjänar att få lite mer utrymme än den långa listan som kommer sen. Dessa är:

Freedom Finance

Har funnits länge på svenska marknaden och ingår i dag en tysk mediekoncern. Man kan ansöka om privatlån på mellan 5.000 kr och 600.000 kr med betalningstid på 1-20 år. Läs mer om vad vi skrivit om Freedom Finance här.

Compricer

Hos Compricer kan man få hjälp med att sänka sina kostnader inom flera olika områden. Du kan jämföra elavtal, bolån, telefoni, pension och försäkring. De har listats som en av Sveriges 100 bästa sajter hela sju år i rad! Här har vi skrivit lite om Compricers jämförelse av privatlån.


Fler förmedlare av lån i Sverige


Förmedlare av Bolån


Förmedlare av Företagslån


Förmedlare till förmedlare

Vi listar här även gruppen av låneförmedlare som egentligen bara är ett extra skal. Detta är några av de förmedlare till förmedlare som agerar på svenska lånemarknaden.