Wästgöta Finans

Det började 1979 med en vedkap på en gård i Västergötland. På gården Jultorp i utkanten av Varaslätten började Lars-Göran och Irene Blank att tillverka vad som kallades Julakapen. Vägen från vedkapen till WästGöta Finans har gått via den stora bygg- och verktygskedjan JULA.

Wästgöta Finans logotyp

Utmärkande för Wästgöta Finans privatlån

  • Privatlån utan säkerhet från 30 000 till 300 000 kronor
  • Ansökningsprocess helt online med direkt besked
  • Utbetalningar inom 1-3 bankdagar
  • Kreditupplysning via Bisnode (ej UC)
  • Låg uppläggningsavgift, 250kr

Grundkrav för lånet

Ansökning om privatlån sker direkt genom Wästgöta Finans eller hos JULA. Ibland kallas deras lån också för Julalånet eller Jula finans. Faktum är att huvudkontoret för Wästgöta ligger i samma byggnad som Julas huvudkontor i Skara.

För att kunna ansöka och beviljas lån måste man ha fyllt 18 år. Man måste även kunna visa upp en fast inkomst och vara folkbokförd i Sverige. Det är inte okej att ha betalningsanmärkningar eller bära skulder hos Kronofogden.

Inkomsten ska bekräftas genom en tjänst som heter Kreditz. Med den hämtas ekonomisk information från den ansökandes bank, med bankid.

Mina Sidor för dig som beviljats lån

Du som fått ett lån beviljat får tillgång till Wästgöta Finans Mina Sidor. Där kan man se sitt kreditavtal, senaste inbetalningsavi och det aktuella skuldsaldot.