Julalånet

julalånet, logotyp

Julakoncernen består dels av butikskedjan Jula men också av kreditgivaren Wästgöta Finans. Det är genom det bolaget som Julalånet erbjuds: ett privatlån på upp till 300 000 kr. Ansökan till Julalånet gör man online och legitimerar sig med bankid.

Julalån för renovering, ny bil eller annat

Lånet är ett så kallat privatlån och det betyder att du kan låna till vad du vill så det är inget specifikt objekt som sätts i pant/säkerhet för lånet. Du kan alltså ta pengarna från Julalånet till att renovera, inreda eller köpa en bil.

Pengarna får man låna i 2-10 år och man betalar ränta och amortering löpande under året. Räntan sätts individuellt och beroende på när du ansöker erbjuds olika ränteintervall. Behöver man ett uppskov någon månad finns möjlighet till två betalfria månader per år.

Förutom räntekostnaden tillkommer aviavgift om du inte väljer autogiro för det sättet att betala är avgiftsfritt. Aviavgift för pappersformat är 45 kronor och för e-faktura 20 kr.

Julalånet kreditprövning

I samband med ansökan görs en kreditprövning och där har Julalånet valt att samarbeta med Bisnode. I de fall där det krävs inhämtning av inkomstverifiering kan man bli ombedd att styrka den genom Kreditz.