Slantar

Slantar.se är en lånetjänst som drivs av Credit Invest Sweden AB, ett svenskt företag inom gruppen LendyTech AB. Det har varit verksamt inom utlåning till privatpersoner sedan 2011.

För att kunna låna genom Slantar måste man vara mellan 20 – 65 år. Ett svenskt personnummer och en svensk folkbokföringsadress är krav.

Om Slantar, UC och betalningsanmärkningar

Slantar.nu har valt att inte samarbeta med UC. Däremot görs en kreditprövning i vanlig ordning men genom Bisnode istället. Anledningen är för att de vet att många kunder inte vill få förfrågningar hos UC. Det kan påverka möjligheten att få lån på annat håll.

Betalningsanmärkningar är något som Slantar tycker är olika. Bara för att man har en anmärkning betyder inte det att man är oförmögen att betala tillbaka ett lån. Därför bedömer de varje ansökan individuellt och tittar på när betalningsanmärkningen inkom. En ny, färsk anmärkning som lämnats inom 6 månader accepteras dock inte.

Om du har många anmärkningar blir det också svårare att få lånet beviljat. Upp till tre stycken skriver de är okej. Däremot verkar de inte bry sig om vad du fått en anmärkning för.

Skulder hos Kronofogden sätter direkt käppar i hjulet. Har du sådan kommer din ansökan att nekas direkt.