GF Money

Att ha tillgång till pengar när de behövs är avgörande i både privatpersoners och företags ekonomi. GF Money Group, genom sin tjänst GF Money, erbjuder ett kreditkonto som erbjuder flexibilitet och tillgänglighet för dess användare. Samma företag ligger bakom lånesajten Smspengar.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Villkor för GF Moneys kreditkonto

För att kvalificera sig för ett kreditkonto hos GF Money, måste ansökande uppfylla vissa kriterier:

  • 18 – 72 år
  • minst 5 år folkbokförd i Sverige
  • fri från betalningsanmärkningar
  • inga ärenden hos Kronofogden
  • ”stadig månadsinkomst” med deklarerad inkomst senaste två åren

GF Money kredit på upp till 30 000 kr

Den maximal krediten som kan nyttjas på kontot är 30 000 kr. Så fort pengar tagits ut börjar det kosta ränta. Återbetalning sker månadsvis med 6% av skulden eller 350 kr. Det går att betala av snabbare om man så vill, vilket kommer att göra lånet billigare totalt sett för varje månad tar de ut en månadsavgift.

Vid ansökan om kredit genomför GF Money en kreditvärdering. Intressant är att de inte inhämtar kreditupplysningar från UC (Upplysningscentralen), utan använder sig av Creditsafe, vilket kan vara fördelaktigt för de som vill undvika för många UC-förfrågningar i sin kredithistorik.

Omdömen om GF Money

Användarfeedback och omdömen om GF Money finns på flera plattformar (lånforum, flashback, Trustpilot). Detta inkluderar recensioner på Google och Trustpilot samt diskussioner på olika forum (lånforum, Flashback). Återkopplingen varierar, så det rekommenderas att läsa igenom dessa för att få en mer nyanserad bild av företaget.

Det finns några recensioner och omdömen skrivna om företaget. Dels finns det recensioner på Google att ta del av och det finns en del skrivet om företaget på jämförelsessiter.

De erbjuder flera kommunikationskanaler, inklusive kontakt via telefon och e-post. För detaljerad information kan man besöka deras hemsida eller logga in på ”mina sidor” för befintliga kunder.