Smspengar

SMSpengar har funnits sen 2007 och erbjuder kredit på upp till 30 000 kr. Lånesajten drivs av GF Money Consumer Finance med säte i Uppsala, som också äger kontokrediten GF Money.

Onlinekredit

Ett lån hos SMSpengar är en så kallad onlinekredit. Du får ett konto med en kredit som du kan ta ut pengar från när du behöver. Ränta tas ut på det nyttjade beloppet.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Man kan ansöka om en kredit på mellan 1000 kr och 30 000 kr. Återbetalning måste ske med 6% av utnyttjad kredit månadsvis och minst 350 kr.

Alla kunder genomgår en kreditprövning innan ett lån beviljas och efter det kan ett lån bli godkänt.

Kostnader för lånet

En uppläggningsavgift tas om 280kr. Varje gång ett uttag görs kostar det 95 kr och den månatliga faktureringen beläggs med 45 kr i aviavgift.

Den nominella årsräntan ligger på 39,8% men inräknat alla kostnader kan effektiva räntan variera på väldigt mycket mer. Krediten som marknadsförs är en högkostnadskredit.

Läs mer här.