SMSlånen du kan ta utan ränta första gången

Att låna pengar är i nästan alla fall förenade med att man betalar ränta för lånet. Det är bankens sätt att tjäna pengar så varför skulle någon ens tänka tanken att låna ut pengar gratis? Förutom då kanske din mamma eller pappa.

Snabba lån med mobilen, utan ränta första gången

Det är inom SMSlånen man hittar den här typen av erbjudanden med att kunna låna pengar snabbt utan ränta. Det finns några aktörer som ger möjlighet att låna små belopp, vanligtvis 500-1000 kr helt utan kostnad. Med ett sånt räntefritt lån lockar företagen till sig nya kunder. Förhoppningen är att de ska kunna tjäna pengar vid nästa lånetillfälle.

Om du är i behov av snabba pengar är det lätt att lockas av den här typen av snabblån. Det absolut bästa är såklart om man inte behöver låna utan kan ta av sitt sparkapital, sin buffert. Men det är inte alla som har sparade pengar och ibland krockar livet med räkningarna och det kan vara svårt en månad att få hela ekonomin att gå ihop.

Lista på räntefria smslån

Här är en lista på långivare som ger ut gratis lån vid första lånetillfället.

LångivareMax LånebeloppÅterbetalas inomLänk
Strandia Finans500 kr30 dagar
Viaconto1000 kr30 dagarHemsida

Vi har endast tagit med lån som är helt kostnadsfria. Det räcker alltså inte med att de säger sig ha räntefritt men sen tar ut en aviavgift. Med räntefritt snabblån menar vi här de lånen som är helt gratis, helt utan avgifter.

För att det ska vara räntefritt för dig som lånar förutsätter det såklart att du betalar tillbaka pengarna inom utsatt tid. Återbetalningstiden är i regel 30 dagar. Om du inte betalar i tid tillkommer det påminnelseavgifter och i värsta fall går det till inkasso och kronofogden. Den effektiva räntan som du då faktiskt betalat för ditt lilla mikrolån på 500 kr kan du bli flera tusentals procent.