gratis

Första lånet gratis

Flera av långivarna inom segmentet mikrolån/SMS-lån har börjat locka nya kunder genom att erbjuda första lånet gratis. Vi har tittat närmare på detta utifrån långivarens och låntagarens perspektiv.

Långivarna får fler kunder in i systemet

Att erbjuda nya kunder att prova låna pengar helt gratis är självklart en strategi långivaren har för att locka fler kunder till sig. Dels för att kunna erbjuda något bättre än alla sina konkurrenter på lånemarknaden för SMS-lån. Därtill finns förhoppningen, även om de inte genererar några intäkter, att det blir lättare att tjäna pengar när kunden väl är förtrogen med sättet att låna.

Disciplinerade låntagare kan utnyttja de gratis lånen

Om man är disciplinerad och har förmågan att begränsa sig till att endast ta det första gratis lånet kan den här typen av erbjudanden vara okej. Å andra sidan bör en disciplinerad person inte behöva vända sig till SMS-lån för att få ekonomin att gå runt. Alla bör sträva efter att ha tillräckligt med sparkapital för att kunna täcka den här typen av småbelopp vid oförutsedda händelser.

Vilka företag kör med ”Första lånet gratis” -erbjudanden?

Vi har gjort en genomgång av kreditgivare som just nu erbjuder nya kunder att låna första gången helt gratis. Det gäller alltså 0% ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i administrationskostnader.

  Långivare Max lånebelopp Återbetalning Direktlänk
ViaConto 4 000 kr 30 dagar ViaConto
Folkia 5 000 kr 30 dagar Folkia
SMS pengar 1 000 kr 30 dagar SMS pengar
Ferratum 4 000 kr 60 dagar Ferratum
Vivus 5 000 kr 30 dagar
Vippi*  4 000 kr  15 dagar Vivus
Ferratum 4 000 kr 30 dagar Ferratum
SMSPengar  1 000 kr  30 dagar SMSPengar
Meddelandelån 500 kr 15 dagar

* Vippi erbjuder återkommande kunder lån helt gratis, så länge man betalar tillbaka inom 15 dagar.

Mer om mikrolån