Första lånet gratis

Flera av långivarna inom segmentet mikrolån/SMS-lån har börjat locka nya kunder genom att erbjuda första lånet gratis. Vi har tittat närmare på detta utifrån långivarens och låntagarens perspektiv.

Långivarna får fler kunder in i systemet

Att erbjuda nya kunder att prova låna pengar helt gratis är självklart en strategi långivaren har för att locka fler kunder till sig. Dels för att kunna erbjuda något bättre än alla sina konkurrenter på lånemarknaden för SMS-lån. Därtill finns förhoppningen, även om de inte genererar några intäkter, att det blir lättare att tjäna pengar när kunden väl är förtrogen med sättet att låna.

Disciplinerade låntagare kan utnyttja de gratis lånen

Om man är disciplinerad och har förmågan att begränsa sig till att endast ta det första gratis lånet kan den här typen av erbjudanden vara okej. Å andra sidan bör en disciplinerad person inte behöva vända sig till SMS-lån för att få ekonomin att gå runt. Alla bör sträva efter att ha tillräckligt med sparkapital för att kunna täcka den här typen av småbelopp vid oförutsedda händelser.

Vilka företag kör med ”Första lånet gratis” -erbjudanden?

Vi har gjort en genomgång av kreditgivare som just nu erbjuder nya kunder att låna första gången helt gratis. Det gäller alltså 0% ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i administrationskostnader.

LångivareMaxbeloppÅterbetalningDirektlänk
ViaConto4 000 kr30 dagarViaConto
SMS pengar1 000 kr30 dagarSMS pengar
Ferratum4 000 kr60 dagarFerratum
Vivus5 000 kr30 dagar 
Vippi* 4 000 kr 15 dagarVivus
Ferratum4 000 kr30 dagarFerratum
SMSPengar 1 000 kr 30 dagarSMSPengar
Meddelandelån500 kr15 dagar 

* Vippi erbjuder återkommande kunder lån helt gratis, så länge man betalar tillbaka inom 15 dagar.