Easycard kreditkort från Collector

Easycard kreditkort
Kreditgräns
5 – 30 000 kr
Fakturaavgift
19 kr / avi
Årsavgift
290 kr
Årsränta
19%
Reseförsäkring
Ja, ingår
Eff.årsränta*
25,95%
Extrakort
+150 kr
2014-02-06

Easycard är ett kreditkort som ges ut av Collector. Det är ett Mastercard och gäller därmed över hela världen. Kortet kan som mest ha 30 000 kr i kopplad kredit. För att få ansöka om ett kort måste man uppfylla ett antal villkor.

  • vara minst 20 år gammal
  • vara skriven i Sverige sen minst 2 år tillbaka
  • helt sakna betalningsanmärkningar

Kortet kan användas både i fysiska butiker och vid e-handel. Vid nätshopping kan man använda sig av tjänsten ”Säkra betalningar” och verifiera sig med lösenord, vilket gör risken för nätbedrägerier avsevärt lägre.

*Vid köp för 10 000 kr och avbetalt på 12 månader.

Upp till 56 dagars räntefri kredit

När man handlar med Easycard samlas alla transaktioner på en månatlig faktura. Alla inköp och uttag sammanställs och du kan i lugn och ro gå igenom och se till att inga felaktigheter har gjorts. När du betalar hela förra månadens fakturabelopp belastas du inte någon kostnadsränta. Köp gjorda under en månad ska betalas vid nästkommande månads slut. Den räntefria krediten kan därmed variera från ca 30-56 dagar.

Läs mer på Easycards hemsida

Avbetalning på skulden

Ibland händer det att många fakturor och andra utgifter hopar sig till en och samma månad. Behöver man dela upp betalningen kan man göra det hos Easycard i som lägst 1/36-delar. Återstående skuld kommer att innebära räntekostnader.

Extra fördelar och tjänster hos Easycard

  • Reseförsäkring
    När man betalar en resa med Collector easycard får man automatiskt ett reseförsäkringsskydd. I det ingår även avbeställningsskydd ifall något skulle inträffa före det att resan påbörjas och som gör att resan inte kan genomföras. Collector samarbetar med Folksam och skyddet gäller resor över hela världen.
  • Extrakort
    Om ni är flera i familjen som vill använda samma kredit kan man ansöka om extrakort till en familjemedlem. Alla transaktioner hamnar på samma faktura. Ett extrakort kostar 150 kr per år.

Collector Bank erbjuder även ett annat kort, som heter EasyLiving.