British Airways VISA

Flygbolaget British Airways (BA) har ett bonusprogram, Executive club, där man kan samla Avios. Tillsammans med kortföretaget Entercard i Sverige har British Airways ett VISA kreditkort med vilket man kan samla poäng även på marken.

Tjäna 1 Avios per 10 kr spenderat med kortet

british-airways-visa-kort

För varje 10 kr man spenderar med VISA-kortet får man 1 Avios poäng. Använder man kortet för att betala en resa med British Airways får man dubbla poäng. Poäng som du sedan kan använda för att uppgradera, betala eller delbetala flygresor med BA.

BA samarbetar också med hotell-, hyrbils- och upplevelseföretag som också accepterar Avios som betalning. För att veta hur mycket sina Aviospoäng räcker till kan man gå in på British Airways hemsida och använda en särkild kalkylator.

Inte alla flygbolag och poängklubbar har möjligheten att föra över Avios till andra medlemmar. British Airways låter sina medlemmar dela poäng inom familjen helt fritt utan att alla ska behöva vara medlem. Dessutom kan man föra över pengar till vilken annan Avios medlem som helst.

5000 bonus Avios vid första köpet

Alla nya kortinnehavare får just nu 5000 Avios som bonus första gånget VISA-kortet används. En snabb titt på hur långt man kommer man med 5000 Avios ger att det nästan täcker en enkel flygbiljett från Stockholm till London, som kräver 7500 poäng. Man kan använda poängen som delbetalning och får då lägga mellan ca 250 kr för att köpa samma biljett

BA Visa villkor för kreditkort

Entercard Sverige AB är utgivaren av av BA Visa, som är ett kreditkort med upp till 56 dagars räntefri kredit. Alla inköp samlas på en faktura, som kan betalas i sin helhet eller delvis nästkommande månad. Betalar man hela beloppet utgår inte räntekostnad. Vill man delbetala ligger ränta just nu på 14,14%.

Kortet är kostnadsfritt för alla nya medlemmar första året. Därefter kostar kortet 395 kr i årsavgift. Det går att ta ut kontanter med kortet till en avgift om 3% eller 35 kr som lägst. Köp i annan valuta erläggs med 1,5% i valutväxlingsavgift.

ba-entercard-visa

I kortet ingår en reseförsäkring som täcker olyckor, förseningar och avbokningar. Försäkringen gäller om du betalar din resa med ditt British Airways VISA.

British Airways VISA-kort är ett bra kort för den som gillar att flyga med just BA och som vill tjäna ihop extra bonuspoäng (Avios) på sina vardagliga inköp. Om man inte gillar att flyga eller att flyga med just BA finns det andra kort att överväga.