Billhop

Billhop logotypPrecis som största konkurrenten Betalo, grundades Billhop 2011 som en betaltjänst för att betala räkningar med kort. Tjänsten riktar sig till både privatpersoner och företag som kan dra nytta av de fördelar det innebär. Att billhoppa är ett begrepp som myntats för att beskriva tjänsten.

Använd outnyttjad kredit på kreditkortet

Ibland dyker det upp oväntade utgifter som gör att pengarna på kontot inte räcker till. Den första tanken kanske är att man måste ta ett lån. Ofta är det enda som behövs att man får skjuta upp betalningen en månad för att komma på grön kvist. Att då ansöka om ett lån, fylla i formulär och vänta på besked kanske inte låter så lockande.

En möjlighet som många har idag är att använda kreditkortet som ett lån. Om det finns outnyttjad kredit kan den användas för att betala räkningar. De allra flesta kort har dessutom räntefri kredit på mellan 30-45 dagar, vilket gör att lånet kan bli helt gratis.

För betalning av fakturor ligger maxbeloppet hos Billhop på 150 000 kr för privatpersoner per dag. Det totala beloppet per månad är på hela 600 000 kr. Väldigt stora belopp, vilket de allra flesta aldrig nånsin är i närheten av. För företag däremot kan det ju förekomma och där är till och med gränserna ännu högre. Ett företag kan betala fakturor på upp till 300 000 kr per dag och totalt 6 000 000 kr per månad.

Avgifter och accepterade kort

Billhop accepterar de vanligaste korten Mastercard, Visa, American Express och Diners Club. Många som har betalkort och kreditkort idag är anslutna till någon form av bonusprogram som ger poäng på alla köp.

Att betala räkningen hos Billhop räknas som ett köp och ger därför poäng i bonusprogrammet. Om du ligger nära att komma över en ny medlemsnivå och därmed får tillgång till bättre rabatter och erbjudanden, då kan du skynda på det genom att betala räkningarna med kortet.

Man ska dock vara medveten om att det kostar 2,5% av fakturabeloppet att betala räkningen genom Billhop. De allra flesta bonusprogram ligger på mellan 0,5-1,0% i återbäring. Man kan alltså inte hos Billhop tjäna ”pengar” på att betala räkningen. Men för många är inte det syftet heller utan mer att kunna skjuta upp en fakturabetalning till nästa månad på ett snabbt och enkelt sätt.

Tips: Du som har Coop MedMera kort kan betala räkningar gratis genom Betalo

Billhop är ett alternativ till factoringtjänst för företagare

Bland företag är det vanligt att man löser likviditetsgap genom att sälja fakturor till factoringbolag. Billhop ger faktiskt företag en smart lösning här och ofta dessutom billigare.

När man säljer fakturan till ett factoringbolag tar de över fakturan och därmed att driva in betalning från företagets kund. Detta är något som kan upplevas som negativt och försämra relationen mellan företaget och kunden.

Genom att betala sina räkningar med Billhop kan likviditetsproblem lösas på ett alternativt sätt och dessutom ofta billigare. Att sälja fakturan till factoring kostar ofta mer än 2,5% och det kanske inte är varje månad som man behöver extra likviditet. Med Billhop kan man mer självständigt styra när toppar måste kapas.

Rekommenderad läsning