SevenDay

SevenDay.se utger sig för att vara specialister på privatlån utan säkerhet. Hos Sevenday Finans AB kan du låna mellan 10 000 – 500 000 kr till vad du vill. Ansökan kan göras direkt online ensam eller tillsammans med en annan sökande.

SevenDay Finans AB är ett företag verksam inom både in- och utlåning. Företaget står under Finansinspektionens tillsyn och tillstånd för att driva finansiell verksamhet.

Med kontor i Kista Science Tower och över 35 anställda servar banken många svenska lånekunder och sparare. Man kan vända sig till Seven Day om man vill spara pengar till en lite bättre ränta än hos storbankerna.

Bland bankens kunder finns också många som lånar till renovering, kapitalbehov och köp av bil.

SevenDay lämnar prisgaranti på privatlån

Hos Sevenday Finans kan man låna upp till 300 000 kr

Om du nyligt har lånat pengar av SevenDay och därefter får ett erbjudande med en lägre lånekostnad hos någon annan kan du utnyttja en prisgaranti. Garantin som Sevenday lämnar är att de alltid lovar att ge dig ett lägre pris än konkurrenterna.

Det finns ett antal krav som ska vara uppfyllda för att prisgarantin ska gälla:

  • Lånet ska vara ett privatlån i motsvarande ränteläge och i svenska kronor
  • Löptiden och lånebeloppet ska vara densamma
  • Ditt andra erbjudande ska vara lämnat inom 7 dagar efter det att du tecknat SevenDays privatlån. OBS! Du måste även åberopa lånegarantin inom denna tidsram.

För en fullständiga villkor kring prisgarantin se SevenDays. Banken fick utmärkelsen ”Årets prisgaranti” av Privata Affärer 2016. Motiveringen löd:

Den som beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare, får här ett ännu lägre erbjudande.

Kreditbedömning med hjälp av Bisnode och UC

Seven Day bank inhämtar kreditupplysningar från Bisnode och UC. Med dagsaktuell information om din ekonomiska status görs en kreditbedömning. Den ligger till grund för om din ansökan beviljas eller avslås.

Den kreditscore du får används också för att räkna fram räntan på ditt lån. Grovt kan sägas att ju bättre score desto lägre risk utgör du och därför får du en lägre ränta. Har du en svag ekonomi med redan stora skulder och låg inkomst kommer 7 days bank att erbjuda dig lån till en högre ränta, eller inget lån alls.

Upp till 3 betalningsfria månader varje år

Som låntagare hos SevenDay kan man välja upp till tre valfria månader varje år som betalningsfria. Vanligt är att människor vill ha januari och augusti fri från betalning. Mest troligt pga ökade kostnader kring jul och under semestern.

Då kan det vara skönt att ha lite extra kapital just då att röra sig med. För varje månad man hoppar över så förlängs lånet automatiskt. De månader du hoppar över skjuts alltså fram till slutet av din återbetalningsperiod.

Billån utan uppläggningsavgift

SevenDay erbjuder billån på mellan 50 000 – 500 000 kr med en individuellt prövad ränta. Räntan beror till stora delar på din privatekonomi men också på vilken bil du köper och vilken avbetalningsplan du lägger upp. Man kan som mest låna pengar till bilen i 12 år.

Man kan låna till köp av både ny och begagnad bil. Om du redan har ett billån på din nuvarande bil kan du ansöka om att flytta lånet till SevenDay och lösa ditt befintliga billån.

Tänk på att inte ha ett lån som är större än bilens restvärde. Läs mer om billån här.

SevenDay Finans sparkonto med ränteutbetalning månadsvis

Förutom att erbjuda privatlån har man också satsat på att erbjuda sparkonto med hög ränta (upp till 1,7%). Banken erbjuder en högre ränta än storbankerna och de har nischat sig ytterligare genom att erbjuda månatliga utbetalningar av sparräntan.

Normalt brukar tillgodoräknad ränta på ett sparkonto betalas ut vid årskiftet. Har man sparkonto hos SevenDay får man ränteutbetalning en gång i månaden. En fördel med det är att du snabbare får tillgång till dina pengar och en god likviditet och kassaflöde är grunden i en bra ekonomi.