Selene Finans privatlån upp till 75 000 kr

selene-finans-1403

OBS! Selene har förvärvats av Svea Ekonomi.

Selene Finans Sverige AB erbjuder privatlån utan krav på att lämna något i säkerhet. Man kan låna från 3.000 kr upp till 75.000 kr och använda pengarna till vad man vill. Selene tillämpar individuell räntesättning som varierar från 5,95% – 16,95%. Löptiden för ett lån kan vara från 12 månader upp till max 72 månader.

Angiven ränta och effektiv ränta skiljer sig åt

När man ska jämföra olika lånealternativ är det bäst att kolla på den effektiva räntan. På Selenes startsida skriver man att räntan som lägst är 5,95%. Det är den ränta man betalar på lånebeloppet. Till detta kommer en uppläggningsavgift på 495 kr, betalningsavgift på 25 kr per månad vid autogiro. Den effektiva räntan per år innefattar alla kostnader du har för lånet (räntekostnad, uppläggningskostnad och betalningskostnad).

Om du t.ex. lånar 40 000 kr på 5 år och fick en ränta på 11,50% så blir den effektiva räntan 14,10%.

Selene erbjuder Trygghetsförsäkring

Om det plöstligt skulle hända något som gör att man får svårt att betala på sina lån kan en trygghetsförsäkring vara bra att ha. Selene Finans erbjuder kunder att teckna en sådan till en extra avgift om 6% av månadsbeloppet. Om försäkringen måste användas så går den in och täcker betalningarna på ditt lån. Tillfällen då försäkringen kan nyttjas är vid dödsfall, arbetsoförmåga pga akut sjukdom eller olycka, ofrivillig arbetslöshet och sjukhusvistelse för egen företagare.

För att läsa mer, besök Selenes hemsida.