Profilkredit

Lånet som heter Profilkredit är ett kortfristigt lån från Finans 24/7 Sverige AB (Org.nr. 559091-5194). Man kan låna som minst 10 000 kr och som mest 50 000 kr i 24 månader. Vi har kollat närmare på Profilkredits lån och gjort följande sammanfattning.

Högkostnadskredit, varningssymbolDet här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Grundläggande kravprofil på låntagare

För att kunna ansöka och få lån hos Profilkredit ska du uppfylla vissa grundkriterier:

  • Ålder: 20 – 70 år
  • Nationalitet: svenskt personnr och folkbokföringsadress
  • Mobilnummer: svenskt
  • Inkomst: regelbunden
  • Övrigt: svenskt bankkonto, aktiv epost och e-legitimation

Kreditupplysning hos Profilkredit

Profilkredit gör en individuell kreditprövning som baseras på dina uppgifter tillsammans med information från externt kreditvärderingsbolag.

De har valt Bisnode för inhämtning av kreditupplysning och tar ingen information från UC. En kreditprövning gäller i 4 dagar så om du lämnar sajten utan att ta ett lån kan du komma tillbaka inom den tidsrymden utan att det hämtas in en ny prövning.

Nominell och effektiv årsränta

På hemsidan kan man dra i ett reglage för att se lånekostnader för olika belopp och 24 månaders återbetalning. Den nominella räntan är fast och ligger på 39%. Men när du drar i reglaget räknas den effektiva årsräntan ut, och det är den du vill använda om du ska jämföra med andra lånealternativ.

Den effektiva räntan måste också inkludera eventuella andra avgifter. Profilkredit tar 395 kr i uppläggningsavgift. Här följer nu ett räkneexempel på ett mindre lån.

Räkneexempel
Vid ett lån på 10.000 kr. i 24 månader, blir det totala beloppet att återbetala 16.200 kr. Effektiv årsränta: 65.41%.