OPR Företagslån

Kortfristiga företagslån har blivit allt mer populärt och OPR Finance AB är ett låneföretag som erbjuder lån till företag. Lånen kan vara på mellan 30 000 kr upp till 500 000 kr. OPR-lånet räknas som ett kort lån då återbetalningstiden är på mellan 1-18 månader. De har också en företagskredit där man kan flexa in och ut från ett kreditkonto på upp till 200 000 kr.

Att driva företag kräver god tillgång på kapital. Ett företag kan vara lönsamt men ändå fällas av att likviditeten inte är tillräckligt bra. Leverantörer kan bli sen med betalningar och samtidigt måste du som företagsägare betala ut lön till anställda.

OPR lån till företag

Lånetjänsten vänder sig till företag som har ett oregelbundet kassaflöde och behöver lösa likviditetsproblem snabbt i händelse av oförutsedda utgifter eller kostnadstoppar under korta perioder.

OPR-Företagslån har en öppen prissättning där alla lånesummor och återbetalningstider har en fast uppläggningsavgift. Det gör att du lätt i förhand kan räkna ut exakt vad företaget måste betala. Återbetalningen sker genom lika stora månatliga betalningar.

OPR Företagslån erbjuder följande förmån till sina låntagare:
20 % återbetalning på totala avgiften av lånet vid lånets slut förutsatt att kund betalat sina fakturor i tid.

OPR Företagslån Flex är kreditkontot varifrån man kan ta ut likviditet när företaget behöver det. Det man slipper är att söka om nytt lån varje gång pengar behövs. Man tar ut det man behöver och amorterar ner krediten. Behöver man mer pengar igen, tar man från onyttjad kredit. Du kan läsa mer om denna lösning här.

Kriterier och villkor för företagslån

Den som vill låna hos OPR måste uppfylla vissa kriterier.

  • Svenskt företag registrerat hos Bolagsverket
  • Företaget ska ha god kreditvärdighet
  • Ingen borgensman får ha betalningsanmärkning
  • Tillgång till Bank-ID

Bolagets ägare och den som ansöker om lånet måste gå i borgen för lån upp till 200 000 kr. Behöver man låna mer pengar måste två personer gå i borgen.

Publika omdömen om OPR

Eftersom det finns många olika alternativ när man söker kapital till företaget är det bra att ta del av andras erfarenheter. OPR har fått omdömen genom Google samt en del recensioner hos Trustpilot.

I november 2019 hade de snittbetyget 3,7 hos Google och 4,5 stjärnor av 5 på Trustpilot. Gemensamt för recensionerna som har positiv ton verkar vara snabbheten och ett gott bemötande hos kundtjänst.

Bland de negativa kommentarerna märks att vissa tycker räntan är för hög. Det är väl dock något som man ser redan innan man tecknar lånet kan tyckas. Därtill är det några låntagare som fått problem att betala tillbaka och då hamnat hos inkasso med mycket fördyrande kostnader. Är dock inget unikt för just OPR utan ett problem som uppstår ifall man inte betalar i tid hos även andra långivare och företag.