Monara kontokredit

Om man behöver tillgång till kredit men inte vill ha ett kreditkort med årsavgift är kontokredit hos Monara ett alternativ. Man kan ha en maximal kreditgräns på 30 000 kr och betalar ränta bara då krediten är nyttjad.

Monara vänder sig till personer mellan 20 och 65 år som har en stadig månadsinkomst. Fler villkor de ställer på ansökande är att den ska vara folkbokförd i Sverige och vara fri från betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden.

Kreditränta hos Monara

Kostnaden för att nyttja krediten är jämfört med kreditkort ändå ganska hög. Den beräknade effektiva årsräntan ligger på 29,97% (2020-01-31) om man lånar 15 000 kr i 12 månder.

Monara skriver på vissa ställen ut att räntan är 2,21% per månad. Det kan se billigare ut än vad det är när man skriver på det sättet. Det är effektiv årsränta du som låntagare ska använda vid jämförelser.

Ansökningar lämnas på Monara.se

Ansökning görs online på Monara.se. Där uppger man sitt personnummer och hur mycket kredit man vill ha tillgång till. Efter signering görs en sedvanlig kreditprövning och den utförs av Bisnode (inte UC).

Om en ansökan beviljas får man tillgång till kreditkontot. Därifrån kan man göra uttag till sitt vanliga bankkonto. Ett uttag till någon av storbankerna kommer fram samma bankdag.

Kreditskydd som försäkring på lånet

Ibland händer det drastiska saker i livet som gör att man tvingas till arbetslöshet eller sjukskrivning och i värsta fall död. Monara erbjuder sina lånekunder möjligheten att teckna en frivillig försäkring, ett kreditskydd.