Meddelandelån – snabblån upp till 30000 kr

Bild från MeddelandelånMeddelandelån.se erbjuder lån via SMS eller via webblån. Du kan låna mellan 500 – 30000 kr och snabbt ha pengarna på ditt konto inom 10 minuter då deras kundtjänst är öppen. Återbetalningstiden varierar mellan 15 dagar och 3 år.

Låga krav för att få låna

Det ställs inga tuffa krav för att få låna hos Meddelandelån. Det räcker med en årsinkomst på 4000 kr och man kan även ha upp till 6 st betalningsanmärkningar. Ett krav är att du måste ha ett publikt mobilnummer. Med det menas att ditt mobilnummer ska synas på sajter som eniro.se / hitta.se eller kunna fås genom 118118. Som ny kund kan man låna maximalt 2000 kr. Befintliga kunder som har återbetalat sitt tidigare lån kan låna upp till 3000 kr nästa lånetillfälle.

Uppmanar till att söka hjälp vid betalningssvårigheter

Företaget bakom Meddelandelån heter Meddelandelån Sverige AB. Företaget skriver på sin hemsida att man förbundit sig att följa både de svenska lagarna och Finansinspektionens författningar och regler. Alla kunder som har fått svårigheter att betala uppmanas att snabbt söka hjälp för att förhindra en förvärring av den ekonomiska situationen. Man hänvisar till Konsumentverkets personliga rådgivning.

Hög effektiv årsränta

Som så många andra snabblån / SMS-lån / mikrokrediter så är kostnaden hög även hos Meddelandelån. Oberoende av vilket belopp du lånar så betalar du först en uppläggningsavgift på 75 kr. Därtill får du betala ränta på lånebeloppet som omräknat till nominell årsränta ligger på över 200%. Den effektiva årsräntan är över 1000%.