Meddelandelån – snabblån upp till 30000 kr

Bild från MeddelandelånMeddelandelån.se erbjuder lån via SMS eller via webblån. Du kan låna mellan 1000 – 30 000 kr och med generösa öppettider kan din ansökan behandlas snabbt. Återbetalningstiden varierar mellan 30 dagar och 3 år.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Uppmanar till att söka hjälp vid betalningssvårigheter

Företaget bakom Meddelandelån heter Meddelandelån Sverige AB. Företaget skriver på sin hemsida att man förbundit sig att följa både de svenska lagarna och Finansinspektionens författningar och regler.

Alla kunder som har fått svårigheter att betala uppmanas att snabbt söka hjälp för att förhindra en förvärring av den ekonomiska situationen. Man hänvisar till Konsumentverkets personliga rådgivning.

Hög effektiv årsränta

Som så många andra snabblån / SMS-lån / mikrokrediter så är kostnaden hög även hos Meddelandelån. Oberoende av vilket belopp du lånar så betalar du först en uppläggningsavgift på 380 kr.

Därtill får du betala ränta på lånebeloppet som angivet som nominell årsränta ligger på 39%. Den beräknade effektiva årsräntan är dock högre och varierar med lånets storlek och längd från 65,44% – 194,93%.

Kostnadsfritt snabblån på 1000 kr till nya kunder

Till nya kunder erbjuds ett mindre lån om 1000 kr helt utan ränta och avgift. Pengarna ska betalas tillbaka efter 1 månad.