Finanslån

Finanslån logotyp

Tjänsten Finanslån är en låneförmedling som drivs av Finanslån i Stockholm AB. De riktar in sig på personer som vill ta nytt lån för att finansiera köp av bil, samla småkrediter och pressa ner räntekostnader.

OBS! Företaget begärdes i konkurs 2018-10-01

En ansökan kan göras på lån upp till 300 000 kr. Man måste vara minst 20 år gammal och ha en månadsinkomst på minst 10 000 kr. De godtar inte betalningsanmärkningar hos sökanden.

Finanslåns erbjudande om garantiränta

En sak som Finanslån lyfter fram som unikt hos deras låneförmedling är vad de kallar för garantiränta. Ett lån med räntegaranti innebär att de lämnar en garanti om att du ska få en lägre ränta på ditt lån än vad du har i dag.

En ansökan om lån med räntegaranti rekommenderas till den som har lån med en ränta på över 3,95%. Kraven för den typen av lån är dock högre.

Man måste kunna uppvisa en månadsinkomst på minst 22 500 kr före skatt och att man har en tillsvidareanställning. Undantag kan göras om det finns medsökande boende på samma adress.

Låneansökan online eller via telefon

Man kan söka lån genom Finanslån via antingen deras hemsida eller via telefon. Ett formulär med frågor om sökt lånebelopp, återbetalningstid och privatekonomiska förutsättningar fylls i.

Därefter görs en kreditupplysning och ett svar på din låneansökan lämnas inom 24 timmar på vardagar.

Vill man prata med en rådgivare finns de tillgängliga på vardagar  mellan kl 9:30 – 21:00.