Creditti

Att ha en bra kreditvärdighet är grunden bakom bra villkor när du ska låna pengar. Det finns många faktorer som påverkar kreditvärdigheten och flera av de kan du påverka själv.

Kreditscore på 2 minuter

Creditti driver en tjänst där man kan få sitt kreditscore uträknat och därefter ges förslag på lån utifrån värdet. Det tar cirka två minuter att fylla i formuläret och uträkningen av kreditscoren går nästan på en gång.

Creditti logotyp

Förutom en siffra får man också ett kreditbetyg från A till F där A är högsta möjliga betyg och klassificeringen F betyder stora svårigheter att få lån.

Värt att notera är att detta är Credittis egen uträkning. Den grundar sig på mycket data från tidigare bedömningar hos långivare och kreditinstitut.

När du fyller i formuläret på deras hemsida börjar du med Namn, E-post och Mobilnummer. Alla som använder tjänsten går med på att Creditti kan kontakta användaren för att erbjuda lån och skicka nyheter. Vill du inte det kan du avsäga prenumerationen och be de ta bort dina uppgifter.

Erbjudanden på lån

På resultatsidan ges erbjudanden på mellan 4 – 7 olika lån från olika långivare. Det finns inget krav på att man måste låna så det går bra att bara använda det som en gratis tjänst för att kolla sitt kreditscore med jämna mellanrum. Men det är såklart på denna del av tjänsten som Creditti (fd Polaris Finans) tjänar sina pengar, som förmedlare av lån mot en provision.