Comboloan

Comboloan har funnits sedan 2000 och hör till en av pionjärerna inom så kallad Fintech (financial technology). Genom att använda teknik för att effektivisera lånebranschen för bolån blev Comboloans tjänst en källa för journalister, bolånetagare och bankpersonal.

Tjänsten har mest varit känd för sina jämförelser av bolåneräntor. De var tidigt ute med att redovisa förhandlade och prutade räntor. Idag är snittränta något som alla banker måste redovisa.

Se grannarnas bolåneränta (om de rapporterat det till Comboloan)

Som medlem på Comboloans hemsida kan man få fram information om de bolåneräntor som grannarna i ditt område har förhandlat sig till. Tjänsten bygger på inrapportering och är därför inte på långa vägar heltäckande. När vi skriver detta finns det kring 45 000 rapporterade lån.

Comboloans forum för låntagare

En del av Comboloans webbtjänst består av ett forum där man kan diskutera och fråga andra om att låna pengar. Här finns möjlighet både för panelmedlemmar och icke inloggade att skriva och diskutera lån.

Vanliga diskussionsämnen är de klassiska om till exempel ifall bunden eller rörlig ränta är bäst. Här finns även andra ämnen som berör bomarknaden som nyproduktion, kontantinsatser och avgifter i bostadsrättsföreningar.

Comboloan jämför och förmedlar även privatlån

Det är inte bara bolån som ingår i verksamheten idag utan Comboloan är också en tjänst där man kan söka och jämföra privatlån. Ett enkelt formulär och Mobilt BankID ger dig svar, oftast inom 24 timmar, med flera offerter på lån att ta ställning till.

Snabbfakta om Comboloan
Förmedlare avPrivatlån
Lånebelopp50 000 kr – 500 000 kr
Löptid1 – 15 år
Banker10 st