Comboloan

Comboloan har funnits sedan 2000 och hör till en av pionjärerna inom så kallad Fintech. Genom att använda teknik för att effektivisera lånebranschen för bolån blev Comboloan en källa för journalister, bolånetagare och bankpersonal.

Tjänsten har mest varit känd för sina jämförelser av bolåneräntor. De var tidigt ute med att redovisa förhandlade och prutade räntor. Idag är snittränta något som alla banker måste redovisa.

Se förhandlade bolåneräntor på ditt postnummer

Som medlem på Comboloan kan man få fram information om de bolåneräntor som grannarna i ditt område har förhandlat sig till. Tjänsten bygger på inrapportering och är inte på långa vägar ett heltäckande system. När vi skriver detta finns det kring 45 000 rapporterade lån.

Comboloans forum för låntagare

En del av Comboloans webbtjänst består av ett forum där man kan diskutera och fråga andra om att låna pengar. Här finns möjlighet både för panelmedlemmar och icke inloggade att skriva och diskutera.

Vanliga diskussionämnen är de klassiska om till exempel att bunden eller rörlig ränta är bäst. Här finns även andra ämnen som berör bomarknaden som nyproduktion, kontantinsatser och avgifter i bostadsrättsföreningar.

Jämför och förmedlar privatlån

Comboloan är också verksamma som förmedlare av lån mellan låntagare och långivare. Här rör det sig dock inte om bolån utan privatlån på mellan 10 000 och 400 000 kr. Ett enkelt formulär och Mobilt BankID ger dig oftast inom 24 timmar flera offerter på lån att ta ställning till.

Snabbfakta om låneförmedlaren Comboloan
Förmedlare av Privatlån
Lånebelopp 10 000 kr – 400 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Banker 5 st
Räkneexempel
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 400 000 kr med 5 års löptid, nominell ränta 6.55% och 0 kr i uppläggnings-/avi­avgift blir den effektiva räntan 6,70%. Totalt belopp att betala: 470 160 kr. Månadskostnad: 7 836 kr fördelat på 60 betalningstillfällen.