Låna med BankID och e-legitimation

BankID är en tjänst som gör det väldigt enkelt att identifiera sig på nätet. Nu har även lånesajter börjat erbjuda privatpersoner möjligheten till ansökning om lån med bankID.

Cash2you var tidigt ute med att erbjuda lån med BankID. De erbjuder lån på belopp upp till 15.000 kr med en återbetalningstid på max 5 år. Som privatlån är det ett förhållandevis dyrt lån där effektiva räntan ligger på 33,4%. Vid ansökan om lån av pengar signerar man sin ansökan med just BankID/e-legitimation. Liknande förfarande och villkor har även Cashbuddy.

BankID

Betydligt lägre ränta har Ikano Bank, som också nu använder signering av låneansökningar med BankID. Deras lån kan man teckna på upp till 350 000 kr och den rörliga räntan sätts individuellt mellan 4,70 – 13,2%. Klicka här om du vill läsa mer om Ikanos lån.

BankID till datorer och mobiler

BankID, eller e-legitimation, är något som kan laddas ner från internetbanker. Om du har konto och internetbank hos t.ex. Swedbank, Handelsbanken, Nordea m.fl. är det på deras hemsidor du laddar ner ditt BankID. För att kunna ladda ner det måste du först logga in och verifiera ditt konto med en bankdosa eller pinkod.

BankIDn finns att ladda ner till både datorer, laptops och nu även till mobila enheter som mobiltelefoner och surfplattor. Leta efter Mobilt BankID hos din Internetbank. För att kunna använda ett mobilt bankid behöver du också installera BankID säkerhetsapp som finns att hämta i App Store för dig med iPad/iPhone och i Google Play för dig med Android-enhet.

Du kan testa till bankID här

Mer läsning om BankID