MoreGolf Mastercard

Svenska Golfförbundet och Entercard har tagit fram ett kreditkort med bonus och andra förmåner som de kallar för MoreGolf Mastercard. Kortet riktar sig till framförallt golfspelare och har flera fördelar som golfare kan dra nytta av.

10 000 poäng ger 100 kr i bonus

moregolf-mastercard

Eftersom kreditkortet är ett Mastercard kan man handla med det i nästan alla butiker runt om i världen. Alla inköp ger poäng där varje spenderad krona ger 1 poäng. När man kommit upp i 10 000 poäng får man en bonuscheck värd 100 kr.

Återbäringen är alltså 1%, vilket är i nivå med andra kreditkort med bonus. En skillnad är dock att man får samma återbäring oavsett var man använder kortet, i jämförelse med ICAs bonuskort som ger 1% på ICA men bara 0,5% på andra inköpsställen.

Bonuscheckar från MoreGolf Mastercard kan man använda hos i princip alla golfklubbar som är anslutna till Svenska Golfförbundet. Du kan också använda bonuscheckarna hos MoreGolfs partners som t.ex.

MoreGolf värdehäfte med rabatter

Förutom bonussystemet får även alla innehavare av MoreGolf Mastercard ett värdehäfte varje år. Häftet innehåller rabatter på greenfee och andra erbjudanden från samarbetspartners.

Rabattkupongerna lämnar man direkt till butiken/golfklubben och betalar sedan med sitt kreditkort. Exempel på rabatter är 200 kr på greenfee helgfria veckodagar. Hos Preem kan man få drivmedelsrabatt 15 öre/l och hos Europcar 15% på hyra av bil.

Villkor och fakta om MoreGolf Mastercard

Ordinarie årsavgift för att inneha kortet är 295 kr. Den effektiva årsräntan vid utnyttjad kredit om 20 000 kr är 19,28% (2023-03-01) om krediten är återbetald på 12 månader. Det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 928 kr (22 348 kr med pappersfaktura).

Alla inköp samlas till en månadsfaktura och betalas månaden efter. Den räntefria kredit kan som maximalt uppgå till 55 dagar. Två gånger per år får man utnyttja en betalningsfri månad och skjuta upp fakturabetalningen.

Kontantuttag kostar 3% av uttaget belopp. Vid handel i annan valuta än SEK tillkommer 1,65% i valutaväxlingsavgift. Kreditgivare är EnterCard Sverige AB.

Reseförsäkring (Folksam) med avbeställningsskydd ingår om man betalar halva resan eller mer med MoreGolf-kortet. Om du gör en Hole-in-one får du upp till 1000 kr att fira för på golfklubbens restaurang där du gjorde din bedrift.

Villkor för ansökan om MoreGolf-kortet

  • medlem i golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet
  • ha fyllt 20 år
  • ha mer än 125 000 kr i årsinkomst från fast anställning alt. drivit egen rörelse i minst 2 år