Zensum

Zensum är ett företag med över 100 anställda som ska hjälpa privatpersoner att förbättra sin ekonomi. Det gör de genom låneförmedling där de jämför och hittar bättre privatlån.

Företaget Zensum AB grundades 2013 och har haft en bra tillväxt med kontor både i Uppsala och Stockholm. De är aktiva på lånemarknaden som förmedlare av lån även i Norge och Finland.

Snabbfakta om låneförmedlaren Zensum
Org.nr556953-5742
Förmedlare avPrivatlån
Lånebelopp20 000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 15 år
Banker20 st

Zensum står under tillsyn av Finansinspektionen och innehar tillstånd för att bedriva konsumentkreditförmedling.

Zensums krav på den som söker lån

För att kunna beviljas ett lån genom Zensum måste du uppfylla vissa grundläggande krav. Detta är några av de viktigaste:

  • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
  • Vara minst 18 år
  • Har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Ansökan görs online där du anger önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du ser då en ungefärlig månadskostnad direkt, men tänk på att det är individuell räntesättning och att räntan är rörlig.

Därefter fyller du i personnummer, telefonnummer och din e-postadress  men vill du öka chansen att få lånet beviljat kan du även ange en medsökande.

Efter inskickad låneansökan kommer du att få ta ställning till flera olika bud om ditt lån. Du väljer på egen hand själv eller i samråd tillsammans med Zensums lånehandläggare som ringer upp dig för rådgivning.

Men du behöver inte välja något alls och tjänsten är helt kostnadsfri för dig som låntagare, oavsett om du accepterar ett lånebud eller inte.

Banker som är partner till Zensum

Totalt är det 20 st banker och kreditgivare som är partner till Sensum. De finns listade på hemsidan och är just nu:

Santander Bank, Marginalen Bank, IKANObank, Resurs Bank, Collector Bank, Coop MedMera Bank, SevenDay Bank, Nordax Bank, Credento, Nystart Finans, OKQ8 Bank, Avida Finans, Credex, Balanzia, ICA Banken, BROCC, MoneyGo, Bra bank, GoodCash, Euroloan, Credway, TF Bank

Det är en blandning av banker med storbanker, små nischbanker och även peer-to-peer långivare som BROCC.

Över 2500 omdömen om Zensum

Som så mycket annat som har med privatekonomi att göra är det bra att kolla upp recensioner, tillstånd och omdömen. Det finns mycket skrivet och sagt om Zensum att ta del av.

Trustpilot är en oberoende tjänst där alla kan säga sitt och ge betyg på olika företag. Över 2500 personer har lämnat en recension och snittbetyget är hela 9,2 av 10. Det är inte många långivare som hamnar så högt ska sägas.

Bland de positiva orden förekommer ”seriös”, ”hjälpsam” och ”trevlig”. Man får scrolla väldigt lång ner för att hitta negativa saker. En sak var att någon tyckte trygghetsförsäkringen var dyr men det är en valfri extratjänst och inget man behöver teckna sig för.

Länkar
Tillstånd hos FI
Företagsinfo på Allabolag