Zensum AB

Zensum AB är ett företag med över 100 anställda som ska hjälpa privatpersoner att förbättra sin ekonomi. Det gör de genom låneförmedling där de jämför och hittar bättre privatlån.

Företaget grundades 2013 och har haft en bra tillväxt med kontor både i Uppsala och Stockholm. De är aktiva på lånemarknaden även i Norge och snart Finland.

Snabbfakta om låneförmedlaren Zensum
Org.nr 556953-5742
Förmedlare av Privatlån
Lånebelopp 20 000 kr – 600 000 kr
Löptid 1 – 15 år
Banker 20 st

Zensum står under tillsyn av Finansinspektionen och innehar tillstånd för att bedriva konsumentkreditförmedling.

Zensums krav på ansökande

För att kunna ansöka om och beviljas lån genom Zensum måste du:

  • Vara folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år
  • Vara minst 18 år
  • Har en fast inkomst från arbete eller pension
  • Har en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Vara skuldfri från kronofogden i minst 6 månader

Ansökan görs enklast online där du anger önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du ser då en ungefärlig månadskostnad direkt, men tänk på att det är individuell räntesättning och att räntan är rörlig.

Räkneexempel
Exempelränta är 5 % (effektiv). Totalbelopp för ett annuitetslån på 300000, 12 år löptid, 0 kr i uppläggningsavgift. Månadskostnad: 2775 kr, totalkostnad 399600 kr. Återbetalningstider mellan 1-15år kan sökas.

Därefter fyller du i personnummer, telefonnummer och e-postadress. För att öka chansen att få lån beviljat och bättre villkor kan man ange en medsökande.

Efter inlämnad ansökan kommer du att få ta ställning till flera olika bud om ditt lån. Du väljer själv eller tillsammans med lånehandläggare som ringer upp dig för rådgivning. Men du behöver inte välja något alls. Tjänsten är kostnadsfri för dig som låntagare, oavsett om du accepterar ett lånebud eller inte.

Banker som är partner till Zensum

Totalt är det 20 st banker och kreditgivare som är partner till Zensum. De finns listade på hemsidan och är just nu:

Santander, Marginalen Bank, IKANObank, Resurs Bank, Collector Bank, Coop MedMera Bank, SevenDay Bank, Nordax Bank, Credento, Nystart Finans, OKQ8, Avida Finans, Credex, Balanzia, ICA Banken, Lendify, BROCC, MoneyGo, Bra bank, GoodCash, Euroloan, Credway, TF Bank

Det är en blandning av banker där några är storbanker och andra mindre nischbanker. Här finns även peer-to-peer långivare som Lendify och BROCC.

Över 2500 omdömen om Zensum

Som så mycket annat som har med privatekonomi att göra är det bra att kolla upp recensioner, tillstånd och omdömen. Det finns mycket skrivet och sagt om Zensum att ta del av.

Trustpilot är en oberoende tjänst där alla kan säga sitt och ge betyg på olika företag. Över 2500 personer har lämnat en recension idag och snittbetyget är hela 9,2 av 10. Det är inte många långivare som hamnar så högt ska sägas.

Bland de positiva orden förekommer ”seriös”, ”hjälpsam” och ”trevlig”. Man får scrolla väldigt lång ner för att hitta negativa saker. En sak var att någon tyckte trygghetsförsäkringen var dyr. Det är dock en valfri extratjänst och inget man behöver teckna sig för.

Länkar
Tillstånd hos FI
Företagsinfo på Allabolag
Zensum.se