Zensum

Zensum logotyp

Zensum är ett företag med över 100 anställda som ska hjälpa privatpersoner att förbättra sin ekonomi. Det gör de genom låneförmedling där de jämför och hittar bättre privatlån.

Företaget Zensum AB grundades 2013 och har haft en bra tillväxt med kontor både i Uppsala och Stockholm. De är aktiva på lånemarknaden som förmedlare av lån även i Norge och Finland.

Zensum står under tillsyn av Finansinspektionen och innehar tillstånd för att bedriva konsumentkreditförmedling.

Så ansöker man om lån hos Zensum

Ansökan görs online där du anger önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du ser då en ungefärlig månadskostnad direkt, men tänk på att det är individuell räntesättning och att räntan är rörlig.

Därefter fyller du i personnummer, telefonnummer och din e-postadress  men vill du öka chansen att få lånet beviljat kan du även ange en medsökande.

Efter inskickad låneansökan kommer du att få ta ställning till flera olika bud om ditt lån. Du väljer på egen hand själv eller i samråd tillsammans med Zensums lånehandläggare som ringer upp dig för rådgivning.

Men du behöver inte välja något alls och tjänsten är helt kostnadsfri för dig som låntagare, oavsett om du accepterar ett lånebud eller inte.

Banker som är partner till Zensum

Totalt är det 22 st banker och kreditgivare som är partner till Sensum. De finns listade på hemsidan och bland dessa finns till exempel Coop, SBAB, Bank Norwegian och IKANO Bank.

Det är en blandning av banker med storbanker, små nischbanker och även peer-to-peer långivare som BROCC.

Över 5000 omdömen om Zensum

Som så mycket annat som har med privatekonomi att göra är det bra att kolla upp recensioner, tillstånd och omdömen. Det finns mycket skrivet och sagt om Zensum att ta del av.

Trustpilot är en oberoende tjänst där alla kan säga sitt och ge betyg på olika företag. Över 5000 personer har lämnat en recension och snittbetyget är hela 4,8 av 5 (2023-01-21). Det är inte många långivare som hamnar så högt, vilket borde betyda att de gör ett bra jobb.

Bland de positiva orden förekommer ”seriös”, ”hjälpsam” och ”trevlig”. Man får scrolla väldigt lång ner för att hitta negativa saker. En sak var att någon tyckte trygghetsförsäkringen var dyr men det är en valfri extratjänst och inget man behöver teckna sig för.

Länkar
Tillstånd hos FI
Företagsinfo på Allabolag