Lånekoll

Att man kan spara en hel del på att konkurrensutsätta bankerna mot varandra är det fler och fler som utnyttjar. Lånekoll (fd Consector) är en låneförmedlare hos vilken man kan göra just det. Tjänsten startades 2014 av Pontus Holgersson och Jonas Ryberg, personer med lång och bred erfarenhet inom finansbranschen.

Snabbfakta om Consector
Förmedlare avPrivatlån
Lånebelopp10 000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 18 år
Banker30 st

Hos Lånekoll kan man ansöka om privatlån online men också få hjälp med bolån och kreditkort över telefon från en handläggare.

Så funkar låneansökan hos Lånekoll

Den som vill ansöka om lån genom Lånekoll fyller i sin låneansökan online. För privatlån kan man låna från 10 000 kr upp till 600 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-18 år. Efter ansökan görs en kreditupplysning hos UC. Det görs bara en förfrågan, men du får flera offerter från olika långivare.

När din ansökan är klar och din UC inhämtad kan flera olika banker lämna låneoffert. Du har redan inom 24 timmar flera olika alternativ att beakta. En ansökan genom Lånekoll är inte bindande. Du kan i lugn och ro välja det lån som blir billigast för dig.  För det lån du valt signerar du ett skuldebrev och pengar betalas ut inom 3-5 bankdagar därefter.

För att få ansöka måste man:

  • vara minst 18 år
  • ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • vara svensk medborgare

Bolån och kreditkort

Lånekoll erbjuder även möjligheten att ansöka om bolån och kreditkort. För bolånen funkar det precis på samma sätt som för privatlån. Du fyller i uppgifter om boendet och sökt lånebelopp. Lånekoll inhämtar offerter från bolångivare och du kan se alla förslag i en överskådlig lista.

Kreditkort är också en djungel och svår att  få en helhetsbild över. Lånekolls kreditkortsjämförelse försöker göra detta enklare. De sammanställer räntor, försäkringar och bonusar så att vi lättare kan se vilket kort som passar vår konsumtion och intresse bäst.

För bolånen och kreditkorten görs endast ansökan över telefon. Man fyller i namn och telefonnummer och sen ringer en handläggare upp för att hjälpa till med ansökan.

Generös kundservice

Lånekoll har satsat hårt på att ha en tillgänglig kundservice. Deras öppettider är väl tilltagna och man kan även ringa på helgen.

» Läs mer om Lånekoll