Bestrate

Det nystartade lånföretaget Bestrate Sweden AB kom igång 2019 och har som ambition att vara bästa plattformen för lån. Det gäller både lån till privatpersoner som till företagare.

Bestrates lånplattform är en förmedlingstjänst där man ansöker genom att fylla i deras formulär. Därefter inhämtar Bestrate olika förslag på lån som du sedan kan välja på i lugn och ro.

Bestrate privatlån

Som privatperson kan man ansöka om lån på mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Man kan välja på en maximal låneperiod om 15 år. Vid ansökan fyller man i personnr och mobilnr samt om det finns en medsökande som också ska ingå.

Efter ifyllt formulär tar Bestrate en kreditupplysning från UC. Den information använder de anslutna bankerna för att avgöra om du kan låna hos de eller inte.

Bestrate företagslån

Som företagare kan man ansöka om lån från 50 000 kr upp till 3 000 000 kr. Lånetiden kan vara från kortlån på 6 månader upp till som mest 5 års återbetalningstid. Identifiering sker med BankID.

I övrigt är informationen just nu väldigt knapphändig kring företagslånen. Det står inget om hur de gör bedömning av företagets kreditvärdighet eller hur borgen sätts.

Anslutna banker

Bestrate har just nu (sept 2020) 12 anslutna banker på privat- och företagssidan. Dessa är: