Ponture Företagslån

Ponture AB driver en finanseringstjänst som riktar sig till små och medelstora företag i behov av kapital och likviditet. Man kan vända sig dit för att få hjälp av finanskonsulter att söka företagslån, fakturaköp (factoring) och leasing. Exempel på finansiering som de hjälper till med är lagerfinansiering, företagsförvärv och projektfinansiering.

Processen startar på nätet eller via telefon. Du anger ditt företags organisationsnummer och vilken typ av lån och storlek du behöver. Därefter kommer du att bli kontaktad av en konsult som guidar dig vidare.

Tillskottet av kapital kan antingen komma genom att låna pengar eller genom att sälja befintliga fakturor. Båda vägarna kostar pengar där lån belastas med ränta och fakturaköpen med avgift som dras från fakturabeloppet.

Inclusive Företagslån garanteras av EU-stöd

Ponture har stöd från European Investment Fund vilket gör att lånet garanteras till 90% av EU-medel. Lånet har en 12 månaders amorteringsfrihet och har upp till 50% lägre ränta än flera andra företagslån på marknaden.

Detta lån går att teckna på mellan 10 000 kr – 250 000 kr under 1-60 månader. Man kan ansöka och se vad man får för erbjudande. En ansökan är kostnadsfri och det är inte heller bindande. Även bolagsformen enskild firma kan ansöka om Ponture Inclusive Företagslån.

Ponture AB ett nytt startup företag i Stockholm

Logotyp för Ponture AB (2019 april)

Företaget registrerades i september 2015 (hitta.se 559025-3471) och har haft ganska låg aktivitet. Under 2017 omsatte bolaget 138 TKR vilket var deras första verksamhetsår.

Bokslutet för 2018 visade på en ökad omsättning till 340 TKR men ett sämre resultat på -402 TKR. Under året har de fått tillskott av kapital och har tillgångar på närmare 4 Mkr.

Ponture har varit ett av de utvalda startup-företagen där entreprenörer får sitta i Norrsken Foundations lokaler i Stockholm. Norrsken är en stiftelse som Klarna-grundaren Niklas Adalberth varit med och skapat.

Snabbfakta om låneförmedlaren Ponture
Förmedlare avFöretagslån & Factoring
Lånebelopp100 000 kr – 50 000 000 kr
Löptid30 dagar – 5 år
Banker & långivare20+st (jan 2020)