Ponture förmedlar företagslån och fakturaköp

Ponture AB driver en finanseringstjänst som riktar sig till små och medelstora företag i behov av kapital och likviditet. Man kan vända sig dit för att få hjälp av finanskonsulter att söka företagslån, fakturaköp (factoring) och leasing.

Processen startar på nätet eller via telefon. Du anger ditt företags organisationsnummer och vilken typ av lån och storlek du behöver. Därefter kommer du att bli kontaktad av en konsult som guidar dig vidare.

Tillskottet av kapital kan antingen komma genom att låna pengar eller genom att sälja befintliga fakturor. Båda vägarna kostar pengar där lån belastas med ränta och fakturaköpen med avgift som dras från fakturabeloppet.

Ponture AB ett nytt startup företag i Stockholm

Logotyp för Ponture AB (2019 april)

Företaget registrerades i september 2015 (hitta.se 559025-3471) och har haft ganska låg aktivitet. Under 2017 omsatte bolaget endast 138 TKR men det var bolagets första riktiga år med uppstartsfas och fokus på utveckling av sin plattform.

Bokslutet för 2018 är ännu inte inlämnad så hur det gått under det året är okänt just nu (april 2019).

Ponture har varit ett av de utvalda startup-företagen där entreprenörer får sitta i Norrsken Foundations lokaler i Stockholm. Norrsken är en stiftelse som Klarna-grundaren Niklas Adalberth varit med och skapat.

Snabbfakta om låneförmedlaren Ponture
Förmedlare av Företagslån & Factoring
Lånebelopp 100 000 kr – 2 000 000 kr
Löptid 30 dagar – 3 år
Banker 10 st (april 2019)