Sambla

Sambla är en förmedlare av lån som man kan vända sig till för att gratis jämföra flera banker och långivare på en och samma gång. Företaget startades 2014 och vuxit snabbt. De har idag över 140 medarbetare och tre kontor varav två i Sverige (Stockholm och Lund) och ett i Norge (Oslo).

Enligt hemsidan har 200 000 kunder hjälpts med att hitta bra lånealternativ. Det finns många omdömen om Sambla skrivna på Trustpilot och de flesta verkar väldigt nöjda. Betyget 9.5 med över 2000 recensioner talar ett tydligt språk om att de erbjuder en bra service.

Samarbete med många banker och personlig lånerådgivning

Vilket lån och vilken bank som funkar för en låntagare kan skilja sig från en annan. Därför samarbetar Sambla med flera olika banker. En del långivare vägrar låna ut till den som har en betalningsanmärkning. Andra ser till framtida betalningsförmåga mer än till historiska misstag.

När man skickat in en ansökan genom Samblas onlinetjänst får man flera olika förslag. De har ett samarbete med över 30 långivare och banker. Det är inte alla som återkommer med förslag, men du får alltid minst flera att välja mellan.

I lugn och ro kan du bestämma dig för vilket alternativ som är bäst. Behöver du assistans kan du ta kontakt med en personlig rådgivare. Att använda Sambla i Sverige är helt gratis, även om du tar hjälp av rådgivaren.

Snabbfakta om låneförmedlaren Sambla
Förmedlare avPrivatlån
Lånebelopp5000 kr – 600 000 kr
Löptid1 – 15 år
Långivare40 st

Sambla för lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr

De lån som det handlar om hos Sambla är så kallade privatlån. Det är lån där man inte behöver ställa något i pant och kan använda pengarna till vad man vill.

Beloppen som kan ansökas om är från 5 000 kr upp till som mest 600 000 kr. Räntan varierar beroende på belopp, långivare och din privatekonomiska situation.

Eftersom det görs en kreditprövning kommer en kreditupplysning att inhämtas. Skillnaden mot ifall du skulle göra arbetet själv är att det bara blir en upplysning. Att ha många förfrågningar hos Bisnode, UC eller annan kreditupplysningsföretag kan vara belastande för möjligheten att få lån.

Samblas grundkrav på låntagare

  • Du måste vara minst 18 år
  • Ha en fast månadsinkomst på minst 8 400 kr
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka
  • skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader
  • ha max 10 betalningsanmärkningar

Om du nu vill läsa mer om Sambla får du gå vidare och läsa på deras hemsida. Där finns kompletta villkor och en del vanliga frågor och svar.