Arcadia Finans

Arcadia Finans är en webbtjänst som kan nås via hemsidan arcadiafinans.se där man kan ansöka om att låna pengar från 25 000 kr upp till 600 000 kr. Det handlar om lån utan säkerhet, s.k. privatlån. Man anger i vanlig ordning hur stort belopp man vill låna och under hur lång tid.

arcadiafinans logo

När man läser vidare om Arcadia Finans verksamhet blir man lite fundersam på hur många lager av låneaktörer det egentligen kan och ska behöva finnas. Så här skriver de på sin hemsida om vad som händer vid en låneansökan på deras webbplats.

Vi skickar din lånansökan vidare till en låneförmedlare som samarbetar med ett 20-tal banker och finansieringsbolag.

Så, man ansöker om ett lån hos Arcadia, som skickar låneansökan vidare till en annan aktör som i sin tur skickar låneansökan vidare till flera banker. Fördelar med en låneförmedlare har vi skrivit om tidigare. Men en förmedlare till en förmedlare – fisst känns det som ett onödigt steg?

Men nu ska vi inte gräva oss djupare ner i Arcadias existensberättigande. Arcadia är helt kostnadsfritt för låntagaren. Huruvida avgifterna/provisionen som tas ut i andra och tredje led påverkar det slutliga låneerbjudandet för konsumenten är oklart.

Arcadia Finans är baserad i Finland

Arcadia Finans drivs av det finska bolaget Draivi Media Oy vars främsta verksamhet är marknadsföring på nätet. Företaget har sitt säte i Helsingfors.

Det är inte av vare sig Arcadia Finans eller Draivi Media som man lånar pengar. De agerar bara som mellanhand och tjänar sitt levebröd på att förmedla vidare låneansökningar, en bransch som vuxit mycket på senare tid och leds i Sverige av företag som Lendo, Compricer och Freedom Finance.