Ekonomen

Ekonomen är en tjänst för lånejämförelser som drivs av företaget Enklare Ekonomi Sverige AB. Tjänsten bygger på samarbete med många olika långivare inom privatlån och smålån. De har över 20 anslutna kreditgivare där man hittar bland annat:

  • Coop
  • ICA Banken
  • Marginalen Bank
  • Santander Consumer Bank

När man fyller i en låneansökan hos Ekonomen kommer dessa aktörer få en förfrågan. I retur får den som ansöker offerter på lån. I lugn och ro kan man jämföra lånen för att välja det som passar ens ekonomi bäst.

Saker som kan skilja lånen åt är villkoren kring amortering, avgifter och räntor. Ekonomen.se används av personer som behöver låna nya pengar eller vill samla små lån och krediter till ett större för att minska kostnaderna.

1 ansökan, 1 kreditupplysning

En fördel med att använda förmedlingstjänster som den Ekonomen driver är att man bara behöver fylla i en enda ansökan. Att fylla i många formulär tar mer tid än man kan tro.

En till fördel är att det bara tas en kreditupplysning hos UC. Den används av alla de anslutna aktörerna för att göra kreditbedömningen. För dig är det positivt då många förfrågningar hos UC kan påverka kreditratingen negativt.

Om du vill läsa mer om vad Ekonomen kan hjälpa till med kan du gå till deras hemsida. Där finns många frågor och svar från deras kundtjänst.