Smartlånet

Att låna pengar kan av vissa anses osmart men ibland är det också smart. Det beror väl lite på förutsättningarna och vad det är man lånar till. Tjänsten Smartlånet är en förmedlare till en annan förmedlare – Axo Finans.

Lånet man ansöker om är ett konsumentlån utan krav på att ställa något i säkerhet/pant. Du kan använda pengarna du lånar till vad du vill.

Smartlånet lyfter på sin hemsida att det kan vara ett lån för att lösa dyrare lån eller kreditkortsskulder med hög ränta. Kan man baka ihop massa smålån med höga räntor till ett större lån till lägre ränta är det smart – det kan vi hålla med om!

Lån från 10 000 kr upp till 600 000 kr

Till Smartlånet kan man vända sig om man vill låna från 10 000 kr upp till maximalt 600 000 kr. Återbetalningstiden varierar från 1 till 20 år. Beroende på ditt lånebelopp och amorteringstid får du olika låneförslag. Intervallen för belopp och tid kan skilja sig åt mellan olika banker.

Bristande information om villkor

Ansökan görs online där du fyller i önskad summa, återbetalningstid, epost och mobilnummer. Dina uppgifter samlas in och skickas vidare till AXO Finans som sedan hämtar in låneerbjudanden från sina 13 samarbetande banker. Det är inte bindande att behöva acceptera något av förslagen.

I övrigt finns inte så mycket information. Du anger din epost och ditt mobilnummer och accepterar att du vill ta emot erbjudandena. Det finns inte så mycket mer kring villkor att läsa tyvärr.

Om man nu ändå vill att AXO Finans ska få uppdraget känns det inte så smart att låta en förmedlare, förmedla en ansökan till en annan förmedlare. Då är det smartare att gå direkt till AXO Finans.

En annan tjänst med liknande namn, men som vi hellre rekommenderar är Zmarta.