Smartlånet – ett smart lån?

Att låna pengar kan av vissa anses osmart men ibland är det också smart. Det beror väl lite på förutsättningarna och vad det är man lånar till. Tjänsten Smartlånet är en lånetjänst som drivs av Axo Finans AB.

Lånet man ansöker om är ett konsumentlån utan säkerhet. Du kan använda pengarna till vad du vill. Smartlånet lyfter fram på sin hemsida bland annat att de kan användas för att lösa dyrare lån eller kreditkortsskulder med hög ränta. Kan man få ett större lån till lägre ränta är det smart, det kan vi hålla med om.

Tjänsten funkar som så att man ansöker på hemsidan. Därefter görs en förfrågan hos tio olika banker. Du får sammanställt de olika erbjudanden och kan välja om något är tilltalande. Det är inte bindande att behöva acceptera något av förslagen.

Lån från 5000 kr upp till 500 000 kr

Till Smartlånet kan man vända sig om man vill låna från 5000 kr upp till maximalt 500 000 kr. Återbetalningstiden varierar från 1 till 15 år. Beroende på ditt valda belopp och amorteringstid får du olika låneförslag. Intervallen för belopp och tid kan skilja sig åt.

På hemsidan finns följande exempel upptaget:

Exempelränta 5,3%. Ex.: 70 000 kr på 15 år. Eff. ränta 6,54%. Tot. belopp 108 346 kr. Kostn./mån 600 kr. Startavg. 495 kr. Avikostn. 35 kr/mån.

I övrigt finns inte så mycket information. Man anger sin epost och sitt mobilnummer och accepterar att man vill ta emot erbjudandena. Det finns inte så mycket mer kring villkor att läsa tyvärr.