Likvidum

Likvidum AB är ett företag med kontor i Johanneshov. Det är en låneförmedlare som kan hjälpa till med att hitta bästa möjliga lånealternativ.

Förmedling och jämförelser av lån

Likvidum tjänar pengar på att hjälpa låntagare hitta ett bättre lån genom att jämför olika alternativ. Rådgivningen är för kunden kostnadsfri då verksamheten finansieras av förmedlingsprovisioner från långivarna.

skärmdump från Likvidum.se 240424
Skärmdump från Likvidum om hur det går till att söka lån

Du kan göra mycket av jobbet själv via deras hemsida, men kan få personlig rådgivning via telefon om så önskas. Låneansökan består av ett antal frågor om dig och din privatekonomi.

Man kan låna till olika saker som investeringar i bostad, företag, konst och samlarföremål. Det kan också handla om konsumtionslån för att klara av tillfälligt höjda utgifter.

Likvidum är också ett ställe man kan börja på ifall man ska köpa bil, motorcykel eller båt. De kan också hjälpa till med att samla många små lån till ett större för att sänka dina totala lånekostnader.

Att låna genom en förmedlare blir inte dyrare än att gå direkt till banken eller kreditgivaren. I alla fall inte om man tänker i direkta kostnader. Däremot skulle säkert bank och kreditföretag kunna sänka avgifterna genom att hoppa över förmedlarprovisionen.

Belopp och lånevillkor genom Likvidum

Man kan ta lån på mellan 10 000 kr och 500 000 kr under 1 till 15 år. För att få låna måste vissa grundläggande villkor vara uppfyllda.

  • 18 år
  • minst 10 000 kr per månad i inkomst
  • folkbokförd i Sverige sedan minst 1 år
  • skuldfri hos Kronofogden sedan minst 6 mån

Räntan som erbjuds är individuell och styrs både av din situation och bankens kalkyl. Likvidum har bland annat samarbete med:

Så tycker andra om Likvidum

Det finns gott om recensioner att läsa om företaget. Trustpilot och Google My Business är två källor där det finns 100-tals skrivna omdömen. Överlag är det mycket positivt som skrivs med snittbetyg ganska nära max (4,6-4,7 av 5).

Många som skrivit tycker att rådgivarna de pratat med är väldigt trevliga och proffsiga. De positiva recensionerna nämner också att det går fort att få hjälp och att Likvidum tar hand om mycket av de administrativa.

Det är inte många negativa kommentarer men av de som skrivit är det mestadels personer som inte aktivt sökt upp Likvidum. De har fått telefonsamtal från säljare som erbjudit hjälp med att lägga om lån etc.